ABNY
Image default
Gezondheid

Anti snurkbeugel: dé oplossing tegen snurken

Snurken is een probleem waar veel mensen mee kampen. Helaas is het niet eenvoudig om een oplossing tegen snurken te vinden. Veel remedies blijken uiteindelijk niet effectief. De oplossing tegen snurken die voor 90% van de snurkers wel werkt is de anti snurkbeugel. Lees hieronder meer over de werking van de anti snurkbeugel en hoe u zelf een beugel kunt aanschaffen.

Werking van de anti snurkbeugel

De meest voorkomende oorzaak van snurken is het verslappen van de spieren in de mond en keel. Bij sommige mensen gebeurt dit in extreme mate. Het gevolg hiervan is dat de onderkaak, de huig en het zachte gehemelte tijdens de slaap inzakken en de luchtweg in de keelholte deels geblokkeerd raakt. Omdat de lucht zich nu minder goed kan verplaatsen, gaan de keelweefsels trillen. Dit veroorzaakt snurken.

Om snurken te voorkomen is het belangrijk om de blokkade in de keel tegen te gaan. Een anti snurkbeugel is hier het perfecte middel voor. Het is een mondprothese die de snurkers ’s nachts draagt en die de onderkaak lichtjes naar voren houdt. Dit zorgt ervoor dat de ademhaling normaal blijft en er geen gesnurk plaatsvindt.

Wetenschappelijk bewezen

De werking van de anti snurkbeugel is wetenschappelijk aangetoond door het National Center for Biotechnology Information. Bij het onderzoek dat zij hebben uitgevoerd snurkte 96% van de proefpersonen zonder het dragen van de anti snurkbeugel, tegenover slechts 2% met het gebruik van de anti snurkbeugel.

Een jaar na het onderzoek gebruikte 86% van de patiënten de snurkbeugel nog steeds elke nacht. We kunnen daarom zeggen dat de anti snurkbeugel effectief is voor grofweg 90% van de snurkers.

Anti snurkbeugel kopen

Wil je graag een anti snurkbeugel kopen? Dan heb je verschillende opties. Je kunt gaan voor een standaard beugel of een op maat gemaakte beugel. De beste keus is logischerwijs een op maat gemaakte beugel

Een professioneel aangepaste beugel van de tandarts is mogelijkheid, maar is erg prijzig: vaak zijn de kosten ruim €900. Je kunt daarom beter online een zelf aanpasbare beugel aanschaffen. 

Een zelf aanpasbare beugel kun je op maat maken met de zogenaamde ‘kook-en-bijt’ techniek. Dit houdt in dat je de beugel eerst in heet water (net van de kook af) zacht laat worden, waarna je hem perfect op maat kunt maken. Hierna houdt je de beugel in koud water, waardoor hij hard wordt. Klaar is kees!

Een anti snurkbeugel met vele positieve ervaringen van klanten is Mr. Anti Snurk. Deze beugel kost slechts €27,95 en geeft je een proefperiode van 7 dagen.