ABNY
Image default
Aanbiedingen

Culinaire fotografie

Culinaire fotografie, dat klinkt chique niet waar? Nu is het niet zo dat iedere bedrijfsfotograaf aan culinaire fotografie doet. Het is net als bij bruidsreportages, studiofotografie of productfotografie echt een vak apart.

De ene fotograaf is gespecialiseerd in bruiloften, de andere in prachtige portretten en die fotograaf weer in zakelijke fotografie. Nu is zakelijke fotografie een vrij ruim begrip. Want zakelijke fotografie kan je weer onder verdelen in andere takken van fotografie. Dat kan dus zijn culinaire fotografie. Maar dat kan ook zijn congresfotografie. Een fotograaf die bedrijfsfotografie Utrecht doet hoeft bijvoorbeeld geen specialist te zijn in het fotograferen van gerechten.

Er zijn fotografen die zich helemaal gespecialiseerd hebben in het fotograferen van gerechten en hapjes. En het is een prachtig vak! Een restaurant wil toch regelmatig zijn mooie gerechten en hapjes gefotografeerd hebben. Maar dan wel op manier waarvan je gelijk denkt: Zo dat ziet er heel erg lekker uit, dat wil ik eten. Dat wil je proeven. De glans en de kleuren op die culinaire foto mogen best een beetje overdreven zijn. Maar niet zo overdreven dat het weer teveel van het goed is. De belichting in die culinaire foto moet goed zijn. Je wilt details zien, maar ook zeker iets van de omgeving of sfeer.

Het kleurenpalet moet kloppen. En nogmaals het moet er gewoon lekker uit zien. Een culinair fotograaf Utrecht zal in de regio Utrecht wonen. Maar deze fotograaf zal ongetwijfeld ook buiten Utrecht werken. Afstand is veelal geen enkel probleem voor een fotograaf. Ook in foodfotografie of culinaire fotografie zijn diverse stijlen te ondekken. De één maakt glamoureuze culinaire fotografie terwijl de ander juist voor moody gaat. Of misschien juist weer heel fris en fruitig. Een en ander is uiteraard ook afhankelijk van hoe jij als bedrijf wilt overkomen. Een cateraar zal andere foto’s willen dan een 3 sterren restaurant. Ze zullen ook een andere uitstraling hebben. En uiteraard ook andere klanten. Voor iedereen is er een markt.horecafotografie

Een restaurant zal ook mooie interieurfoto’s willen hebben van zijn restaurant. Terwijl een cateraar juist op locatie gefotografeerd wil worden. Al die dingen zijn mogelijk om vast te leggen. Maar kies daarvoor wel de juiste fotograaf. Een fotograaf die interieurfotografie zal doen, heeft wellicht ook een specialisatie in foodfotografie. Op die manier kan de fotograaf zowel het interieur als de mooie gerechten fotograferen. Zoek daarvoor naar de juiste fotograaf. Een fotograaf die bij je past en die je wensen kan waarmaken.

horecafotograaf

 

https://zakelijkefotomissies.nl