ABNY
Image default
Financieel

Hoe werkt het verkopen van een vordering?

Wenst u een vordering te verkopen aan een incassobureau? Er zijn verschillende bureaus die deze financiële zorgen u graag uit handen nemen. Als ondernemer wilt u natuurlijk dat uw facturen op tijd betaald worden. Wanneer blijkt dat dit niet het geval is en u zelf verschillende acties hebt ondernomen om uw facturen voldaan te krijgen, dan kan het verkopen van uw vordering een oplossing zijn. U zult waarschijnlijk al meerdere stappen ondernomen hebben, waaronder het sturen van herinneringen.

Misschien heeft u zelfs ook al een aantal keren telefonisch gevraagd of uw klant of opdrachtgever uw facturen zou willen voldoen. Het kan zelfs zo zijn dat u ook al herinneringskosten in rekening heeft gebracht. Zelfs dan blijkt dat dit niet voor het gewenste effect zorgt, namelijk een betaling. Een betaling blijft uit. Sommige facturen zijn gedeeltelijk voldaan, waardoor het ook nog eens een gepruts wordt om bij te houden welke posten precies open staan.

Hoe gaat het in zijn werk?

Een vordering verkopen doet u natuurlijk niet zomaar. Dit gebeurt vaak wanneer u zelf ten einde raad bent. U heeft uw inkomsten hard nodig en zult uw eigen leveranciers of medewerkers moeten betalen. Daarom is het handig om een incassobureau in te schakelen en uw langlopende facturen in te dienen. U kunt meerdere bureaus inschakelen en de aanbieding die u zij doen met elkaar vergelijken. Vaak zal er een percentage van het te vorderen bedrag betaald worden aan het incassobureau. In de meeste gevallen zal het bedrag van uw vordering aan u uitbetaald worden, met aftrek van het percentage dat u heeft afgesproken.

Contact opnemen   

U kunt het beste telefonisch contact opnemen of via de website een aanvraag indienen. Daarbij is het van belang dat u zoveel mogelijk informatie indient. Wat is de geschiedenis van een openstaande vordering? Hoe meer informatie men heeft, hoe groter de kans is dat de factuur wordt voldaan.  

https://www.debtcapital.nl/vordering-verkopen/