ABNY
Image default
Woning en Tuin

Het belang van gevelreiniging

Het is terecht dat men zich zorgen maakt over de keuze van de juiste methoden voor het schoonmaken van een gebouw, omdat de verkeerde behandelingen het gebouw en de fijnere historische elementen ervan permanent kunnen beschadigen. Verschillende soorten metselwerk vragen om verschillende soorten toepassingen, maar zelfs de juiste reinigingsmethode kan bij verkeerde toepassing schade veroorzaken. Ook verschillende soorten vuil, zoals roet en rook, vereisen andere reinigingsmiddelen dan bijvoorbeeld olie- of metaalvlekken. Als vuistregel geldt dat waar mogelijk de voorzichtigste behandeling moet worden toegepast en wanneer sterkere methoden nodig zijn, moeten deze zorgvuldig worden toegepast.

Er zijn drie hoofdmethoden voor het reinigen van gevels: Waterbehandelingen, chemische behandelingen en schurende behandelingen. Schurende behandelingen, zoals slijpen, schuren en stralen, worden echter niet aanbevolen, omdat ze oppervlaktemateriaal verwijderen, samen met vuil en verf, en zijn daarom het meest waarschijnlijk het metselwerk te beschadigen. Dan blijven water en chemische behandelingen over, die beide effectief en veilig zijn, maar alleen wanneer ze op de juiste wijze worden gebruikt op de materialen en oppervlakken waarvoor ze zijn bedoeld.

Alvorens een volledige reiniging van de gevel te starten, is het sterk aan te raden om de reinigingsmethode eerst te testen op een minder zichtbaar gelegen deel van het gebouw. Begin met een klein gedeelte, ongeveer minder dan een vierkante meter, om eerst de lichtste behandeling uit te proberen en de steeds sterkere methoden te testen als dat nodig is. Bel voor gevelreiniging altijd een professional, die heeft alle soorten gereedschap ter handen en weet exact hoe het gebouw gereinigd kan worden zonder het te beschadigen. Ook weet je de kosten gevelreiniging van tevoren zodat je niet onverwacht voor verrassingen komt te staan. Vraag vandaag nog je onafhankelijke offertes aan en bekijk welke mogelijkheden er voor jou zijn!

https://onafhankelijkeoffertes.nl/gevelreiniging/