ABNY
Image default
Adverteren

Social media – waar te beginnen?

Social Media is overal. Er is geen ontkomen aan.

Twintig jaar geleden was er een toename van huishoudens die pc’s kochten. Dit stimuleerde steeds meer mensen om op internet te komen. Dan waren er pc’s voor elk individu in het huishouden. Nu is er een eindeloze groei van mensen die SmartPhones kopen, die bijna alle functies van uw standaard-pc uitvoeren. Dit maakt het voor iedereen gemakkelijker om onderweg op internet te zijn. Het is nu moeilijk om overdag een punt te vinden waar u geen toegang hebt tot internet.

Waar kijken mensen naar op internet? – Sociale media.

Iedereen is constant online met zijn vrienden aan het praten, delen wat ze doen en ontdekken wat andere mensen ook doen. Het gebeurt de hele dag, elke dag. Social Media slaapt nooit.

Wat is sociale media?

De beste manier om Social Media te definiëren, is door het op te splitsen. Media is een communicatie-instrument, zoals een krant, radio of televisie. Daarom zou Social Media het sociale instrument voor communicatie zijn.

In termen van Web 2.0 zou dit een website zijn die u niet alleen informatie geeft, maar ook met u communiceert wanneer u de informatie ontvangt. Deze interacties kunnen zo eenvoudig zijn als om uw opmerkingen vragen of u op een artikel laten stemmen. Het kan zelfs zo complex zijn als Flixster films aan u aanbevelen op basis van de beoordelingen van andere mensen met dezelfde interesses als u.

Probeer reguliere media te beschouwen als eenrichtingsverkeer waar je een krant kunt lezen of een verslag op televisie kunt beluisteren, maar je hebt een zeer beperkte mogelijkheid om je mening hierover te geven. Social Media daarentegen is een tweerichtingsverkeer dat u ook de mogelijkheid biedt om te communiceren. Hiermee kunt u uw mening en gedachten over elke kwestie kenbaar maken en open laten staan ​​voor discussie met andere mensen.

Zijn sociale media en sociaal nieuws hetzelfde?

Het is heel gemakkelijk om Social Media te verwarren met Social News omdat we vaak verwijzen naar leden van nieuwsteams als

“De media”. Tot overmaat van ramp raken we ook in de war met het feit dat een Social News-site ook een Social Media-site is, omdat deze in die bredere categorie valt.

Zeggen dat Social News hetzelfde is als Social Media is hetzelfde als zeggen dat Cars Transport zijn. Een auto is een soort transport, en dat geldt ook voor fietsen, boten en vliegtuigen. Hoewel sociaal nieuws een vorm van sociale media is, zijn sociale netwerken en wiki’s dat ook.