ABNY
Image default
Dieren

Een hamsterkooi kopen voor een gelukkige hamster

Het is helaas een feit dat veel mensen een hamster kopen als impulsaankoop en niet nadenken over wat dit kleine beestje nodig heeft. Hamsters zijn erg populaire huisdieren en terecht want het zijn schattigeharige dieren die de nodige aandacht en liefde verdienen. 

Hamsters hebben ruimte nodig

Net zoals mensen heeft een hamster een huis nodig voor bescherming en onderdak en daarom moet u een hamsterkooi kopen. Een hamsterkooi behoort wel tot de essentiele basisbehoeftes. Hamsterkooien zijn er in allelei vormen en maten, maar niet allemaal zijn ze echt geschikt voor een hamster. De hamsterkooi voor een dwerghamster moet minimaal 750 vierkante centimeter zijn en die van een Syrische hamster 750 vierkante centimeter.

Ook de hoogte is zeker niet onbelangrijk. Voor dwerghamsters moet de hoogte minimaal 18 cm zijn en voor een Syrische hamster 19 cm. Hamsters hebben in het algemeen veel ruimte op de bodem van de kooi nodig om lekker te kunnen rond rennen. Beweging is essentieel voor deze kleine wezentjes. Het wordt sterk aangeraden om een hamsterkooi uit te zoeken die minimaal 75x40x40 cm is.

Draadkooien en plastic hamsterkooien

Zeker de afgelopen jaren zijn draadkooien voor hamsters een veel voorkomend fenomeen. Enorm leuk voor uw hamster omdat hij hierin naar hartelust kan klimmen. Het is wel belangrijk dat de metalen draden niet te ver uit elkaar staan, want dan kan hij zich bezeren of met zijn kop of pootjes vast komen te zitten met alle gevolgen. Metalen draden op de bodem is al helemaal geen goed idee. Dit is vragen om problemen.st komen te zitten.

Ook de plastic hamsterkooi is enorm populair, omdat ze veel bescherming bieden aan uw hamster. Bescherming tegen andere huisdieren die u eventueel heeft. Deze hamsterkooien zijn erg makkelijk schoon te maken en te houden. Hamsters houden wel enorm van klimmen en daarom moet u wel een klimrek in de dit type hamsterkooi plaasten.

Voordat u besluit om een hamster te kopen, is het goed om te overwegen of een hamster wel geschikt is voor u. Ok, de aanschafprijs van een hamster is misschien laag, maar denk ook aan de bijkomende kosten zoals een goede hamsterkooi, kosten van een dierenarts en andere accessoires.

 

https://hamsterkooikopen.nl