ABNY
Image default
Webdesign

Overweeg je een goedkope website te laten bouwen?

Ben je net je eigen bedrijf gestart? Of heb je al een website en is je bedrijf toe aan een nieuwe site? Hierbij geef ik je graaga enkele tips die mogelijk van pas kunnen komen om een keuze te maken.

 

Een goedkope website nodig? Tip 1

De eerste tip die ik je graag meegeef is om goed te kijken naar de prijs. Want als je een goedkope website wilt laten maken dan betekent hoe goedkoper natuurlijk niet altijd beter. En vaak ook zeker niet de meest verstandige beslissing. Wanneer je in de zoekresultaten van Google kijkt zie je veel aanbieders staan die al een website willen maken voor € 100,-. Dan gaat er toch wel een klein belletje rinkelen. Het uurtarief van een webdesigner ligt meestal tussen de € 50,- en € 80,- per uur. Een website opbouwen in maximaal 1 uur tijd dat kan meestal niet wat zijn. 

De prijsklasse die erboven ligt en nog steeds zeer voordelig en betaalbaar is? Dan kom je uit op een website van rond de € 400,- tot € 750,-. Dit zijn natuurlijk nog steeds hele lage bedragen maar van dit soort websites mag je toch zeker wel wat verwachten.

Bekijk het portfolio en controleer de recensies

Misschien een voordehand liggende tip maar we vermelden het toch nog even. Kijk goed naar het portfolio van de websitebouwer die je op het oog hebt. Hoe zien de websites eruit? Uit hoeveel websites bestaat het portfolio en komt het een beetje overeen met de getallen die worden genoemd op hun site? Je ziet vaak dat webdesign bureaus aangeven al meer dan 900 klanten te hebben maar wanneer je in hun portfolio kijkt zijn er soms maar 10 voorbeelden van opdrachten die ze hebben opgeleverd. 

Controleer ook of de recensies echt zijn. Zijn het zelfgeschreven recensies? Hebben ze niet allemaal 5 sterren en worden er in de recensies ook namen en bedrijfsnamen bij betrokken? In het laatste geval zit je vaak goed. 

Welke functionaliteiten zijn er inbegrepen?

Een goedkope website laten maken kan zeker. Maar lees goed welke functionaliteiten er zijn inbegrepen in de websites die worden aangeboden. Gaat het om een kant- en klaar ontwerp? Een thema dat wordt aangepast aan de huisstijl van de klant? Misschien wordt er zelfs wel maatwerk geboden. Wordt de website zoekmachine en mobielvriendelijk gemaakt? Zit je vast aan een aantal pagina’s of ben je helemaal vrij in het maken van pagina’s.

Welk systeem wordt er gebruikt voor de bouw van je website

Hoewel de meeste websites vandaag de dag worden gebouwd in het meest populaire WordPress, is het toch goed om even te controleren welk platform er wordt gebruikt. Zo heb je naast WordPress ook CMS systemen als Joomla! en Drupal. Geeft je websitebouwer aan de website in WordPress te willen bouwen dan is dat in ieder geval en verstandige beslissing. Met WordPress heb je een ijzersterke basis. Hiermee kun je gemakkelijk en snel een professionele website maken. Het systeem is ook zoekmachine vriendelijk en nog een voordeel is dat vrijwel iedere website bouwer met dit platform overweg kan.

 

https://www.markvoort.online/goedkope-website-laten-maken/