ABNY
Image default
Sport

Veilig je favoriete sport blijven beoefenen met een hockeybitje

Het dragen van een hockeybitje is sinds 2015 bij hockey verplicht gesteld zodat je de sport veilig kunt blijven beoefenen. Veiligheid moet immers altijd voorop staan. Ben je nieuw in de sport en weet je niet zo goed waaraan een hockeybitje moet voldoen? Of welke verschillende soorten mondbeschermers er op de markt zijn en welke het beste bij jou past? Dan is het belangrijk om je hierin te verdiepen. Zo kun je met alle ingewonnen informatie op zak jouw eigen bitje aanschaffen en zo veilig je favoriete sport beoefenen.

Hoe werkt een hockeybitje?

In principe werkt het als een schokdemper. Wanneer je tijdens een wedstrijd een klap krijgt, wordt de kracht als het ware over een groter gebied verspreid. Dit verkleint uiteindelijk de kans op een gebroken kaak of gebroken tanden. Een goede mondbeschermer dient uiteraard stevig te zijn en makkelijk in- en uitneembaar. Bovendien moet deze ook goed in je mond passen, zodat je ongehinderd de sport kunt beoefenen. Daarnaast dient een bitje ook comfort te geven bij ademhaling en spraak. Tot slot is het belangrijk dat deze gemakkelijk schoon te maken is, dit is wel zo hygiënisch.

Verschillende soorten hockeybitjes

Er zijn tegenwoordig diverse soorten hockeybitjes op de markt. Een kant-en-klaar bitje is natuurlijk de goedkoopste optie. Deze kun je al voor een paar euro aanschaffen bij een sportzaak. Dan heb je nog een thermoplastische mondbeschermer. Deze variant kun je verwarmen en erin happen, zodat deze wordt aangepast aan je eigen gebit. Deze optie is iets duurder dan de kant-en-klare. Deze kun je bijvoorbeeld bij Gebitsbeschermers.nl aanschaffen. Hier vind je een breed assortiment. Als afsluiter kun je ook kiezen voor een op maat gemaakt bitje. Deze wordt gemaakt op basis van een gipsen afdruk van je gebit. Dit is de duurste maar tegelijkertijd ook de beste optie.

https://gebitsbeschermers.nl/