ABNY
Image default
Internet

Benodigd om te downloaden uit nieuwsgroepen

Om te kunnen downloaden uit nieuwsgroepen heb je slechts enkele dingen nodig. Zo heb je een nieuwsserver nodig, een manier om te zoeken en een goed downloadprogramma, zoals spotweb.

Zo download je uit nieuwsgroepen

Downloaden uit nieuwsgroepen is helemaal niet moeilijk. Er zijn 200.000 nieuwsgroepen. Als je al die nieuwsgroepen bij elkaar neemt, heb je wat men Usenet noemt. Om te kunnen downloaden uit nieuwsgroepen heb je een nieuwsserver nodig. Een goede nieuwsserver is Pure Usenet. Het voordeel van deze Usenet provider is dat je niet direct hoeft te betalen. Je kan gratis een nieuwsserver proberen, zonder verborgen kosten. Een andere goede provider die ook een gratis week downloaden aanbiedt is Eweka.

Als je een nieuwsserver hebt, heb je nog een manier nodig om te downloaden. Dat kan met programma’s zoals Grabit maar er zijn makkelijkere manieren. Alles in 1 oplossingen, zoals Spotnet en Spotweb. Het voordeel van programma’s zoals Spotnet en Spotweb zijn simpel, je vult 1 keer je payserver gegevens in en kan daarna zoeken en downloaden. Er zijn geen extra programma’s nodig om te downloaden. Met name voor beginnnende downloaders is het gebruik van Spotweb of Spotnet aan te raden. Spotweb is iets moeilijker te installeren, wij raden daarom het gebruik van Spotnet aan. Wil je meer controle, dan kan dat, maar dan heb je andere programma’s nodig.

Downloaden met Grabit en nzbserver

Wil je meer controle dan kan je downloaden met Grabit. Het voordeel van Grabit is dat dit programma veel meer functies heeft en toch redelijk gebruiksvriendelijk is. Zo kan je instellen dat je computer wordt afgesloten na het downloaden. Dit is wel handig als je s’nachts download en niet wilt dat je computer na het downloaden voor niets aanstaat. Wie veel meer controle wilt hebben gebruikt niet Grabit maar SABnzbd. Met SABnzbd kan je van alles instellen en gebruik maken van addons zoals couchpota, waardoor je favoriete series automatisch worden gedownload als ze verschijnen. Het gebruik van SABnzbd is echter een stuk complexer dan Grabit en dus niet geschikt voor de beginnende downloader.

Bestanden incompleet?

Het kan onverhoopt voorkomen dat bestanden niet compleet binnenkomen. Gewoonlijk pakt Spotnet bestanden uit. Grabit en SABnzbd doen dat ook. Maar, als .rar bestanden toch niet worden uitgepakt, is het raadzaam om WINrar en Quickpar te downloaden. Als er .par bestanden zijn, kan je de .rar bestanden herstellen door met Quickpar de .par bestanden te openen. Quickpar zal dan de .rar bestanden herstelllen indien mogelijk. En, als dat is gelukt, kan je de .rar bestanden uitpakken met WINrar.

https://magnifiosi.nl/