ABNY
Image default
Aanbiedingen

Is een uitvaartverzekering nodig?

Is een uitvaartverzekering nodig?

Een uitvaartverzekering is niet iets waar je graag over praat of zelfs over nadenkt.Het maakt je ongemakkelijk je je eigen dood voor te stellen want we worden meegesleept door de emoties van dit alles. Toch is er het besef dat de begrafeniskosten hoog oplopen : De rouwdienst, de lijkwagen,de urne of kist ,de begrafenisondernemers, de koffietafel,…Het is geen fijn kostenplaatje om er je nabestaande mee te belasten.

Het afsluiten van uitvaartverzekering

Een begrafenisverzekering is een schadeverzekering product dat een uitkering bij overlijden of terminale ziekte betaalt, waardoor financiële moeilijkheden tijdens een periode van stress worden verlicht. Op die manier kun je er nog steeds zijn voor je dierbaren, zij het financieel.

Afhankelijk van de aanbieder bent u in het algemeen in aanmerking voor een uitvaartverzekering als je tussen de 18 en 70 jaar en bent en om gezondheidsredenen geen levensverzekering bent afgewezen. Dit product kan geschikt zijn voor mensen die niet over de financiële middelen beschikken om de kosten van hun begrafenis te dekken.

 

Een uitvaartverzekering afsluiten? Dan is het aan te raden een uitvaartverzekering te vergelijken voordat je er één afsluit, is nuttig, omdat ze verschillen tussen uitvaartcentra – net zoals uitvaart verzekeringspolissen van aanbieder kunnen verschillen.

Het verschil tussen een levensverzekering en een uitvaartverzekering

Hoewel beide producten zijn bedoeld om een ​​som of geld te betalen aan je partner, kinderen of naaste familieleden bij je overlijden, zijn ze anders heel anders.

 

Levensverzekeringen betalen een aanzienlijk bedrag aan jouw geliefden, zodat ze financiële zekerheid hebben in het geval van het overlijden of de diagnose van terminale ziekte. Aan de andere kant betaalt na het afsluiten van uitvaartverzekering en het betalen van een eenmalige som, of een bedrag in schijven, een kleiner bedrag uit,enkel om de kosten van uw begrafenis te dekken.

 

Sommige levensverzekeringen bieden wel begrafenis gerelateerde voordelen in geval van overlijden of terminale ziekte, maar uitvaartverzekering vergelijken valt zeker aan te raden!

Uitkeringen aan levensverzekeringen zijn meestal meer dan voldoende om begrafeniskosten te dekken. Bovendien zorgt een levensverzekering ervoor dat uw begunstigden nu en in de toekomst worden opgevangen. Linkbuilding Bureau StartMarketing