ABNY
Image default
Electronica en Computers

Waarom refurbished Apple beter is dan nieuw kopen!

Er ooit aan gedacht om een refurbished apple product te kopen? Lees in deze blog wat de voordelen zijn van tweedehands refurbished Apple producten. Hierna wil je nooit meer die veel te dure nieuwe Apple producten kopen. 

Nr. 1 Het prijsverschil

Wanneer je een nieuwe MacBook Pro koopt, betaal je op dit moment  hiervoor al gauw minimaal €1349 euro tot over de 2000 euro voor. Dat is een hele smak met geld. Vergelijk dit met een refurbished Macbook, die al vanaf ongeveer €650 zal beginnen. In plaats van een nieuwe MacBook kun je bij refurbished modellen wel twee refurbished MacBooks kopen. Uiteraard zit er een verschil in de specificaties. Echter is het de vraag of jij die nieuwe specificaties wel nodig hebt! 

Nr. 2 Betrouwbare hard- en software

Refurbished Apple producten kunnen doorgaans nog heel goed mee doordat Apple de hardware lang blijft ondersteunen. Daarnaast is de software voor Apple producten beter geoptimaliseerd voor de Apple devices dan hardware fabrikanten doen voor Windows apparaten. Hierdoor heb je met een Apple product, relatief minder rekenkracht nodig om zware programma’s te draaien. Alleen als je voor je werk of hobby zoveel mogelijk reken- en grafische kracht nodig hebt, kun je beter een nieuw Apple product kopen. In andere gevallen wegen de voordelen van een refurbished device niet op tegen de nadelen.

Nr. 3 Garantie

Bij vele Apple refurbished resellers krijg je ook nog eens garantie op het apparaat van 2 jaar. Zo ben je verzekerd van een goed werkende MacBook, iPad of iPhone. Een aanvulling binnen de garantievoorwaarden is dat wanneer het apparaat niet naar behoren functioneert, en je niet instemt met een reparatie of vergelijkbaar exemplaar, je een deel van de aankoopprijs terug kunt krijgen! Dus wanneer je je refurbished Apple device een jaar hebt gebruikt en deze gaat kapot, kun je nog een groot gedeelte van het aankoopbedrag terugkrijgen. Dat geld kun je dan ergens anders voor gebruiken, mocht je niet tevreden zijn geweest over refurbished apple producten. In de praktijk zien wij veel mensen die heel tevreden zijn met het gebruiken van refurbished Apple devices.

Nr. 4 Ook interessant voor bedrijven

Wanneer je een eigen bedrijf hebt, ben je op zoek naar schone hard- en software. Hierdoor vallen tweedehandse producten vaak af. Deze zijn namelijk niet opnieuw ingesteld, minder veilig en niet gecontroleerd op de betrouwbaarheid van de Apple producten. Wanneer je geld wil besparen op je IT-kosten voor je bedrijf, biedt refurbished echt uitkomst! Refurbished apple producten worden voordat deze worden verkocht op meer dan 50 punten of defecten getest. Doordat deze producten uitgebreid zijn getest, is de kans dat er een gebrek is in vele gevallen zelfs kleiner dan bij een nieuw product.

Nr. 5  Goed voor het milieu!

Wanneer je kiest voor refurbished computers en telefoons zoals een refurbished iPhone, ben je ook goed bezig voor het milieu! Zo wordt er langer gebruik gemaakt van de kostbare metalen en materialen die worden gebruikt voor elektronica-apparaten. Daarnaast bespaart het milieu afval. Doe mee aan de groene revolutie, kies voor een refurbished Apple product.

Kom in actie en ga voor een refurbished apple product!

Ook net zo enthousiast als ons over refurbished geworden? Bekijk dan eens het aanbod van deze webshop waar je een groot assortiment aan refurbished apple producten kopen kan.