ABNY
Image default
Dienstverlening

Duurzaam met zonnepanelen op een schuin dak

Heb je een schuin dak? Dan zijn zonnepanelen waarschijnlijk goed mogelijk. Zeker wanneer het dak in de zon ligt en daardoor geen schaduw vormt voor de panelen. Maar is dat allemaal wel zo rendabel?

Zonnepanelen op een schuin dak

Een groot voordeel van een schuin dak, is dat deze al precies de juiste helling heeft voor zonnepanelen. Het is dus heel gemakkelijk om het maximale rendement te bereiken met de zonnepanelen. De terugverdientijd van zonnepanelen op een schuin dak is vaak al vijf jaar, mede dankzij de salderingsregeling. Een groot voordeel is dat je er financieel op vooruit gaat. Daarnaast dragen zonnepanelen bij aan een hoger energielabel en draag je bij aan minder CO2-uitstoot.

Hoe worden ze geplaatst?

Wil je zonnepanelen op een schuin dak plaatsen, dan wordt er doorgaans eerst een rails op het dak bevestigd. Deze rails wordt aan het dak gemaakt door middel van dakhaken en aan de rails worden de zonnepanelen weer bevestigd. Er wordt meestal niets geschroefd, want alles klikt makkelijk in elkaar. Al is dat wel afhankelijk van het montagemateriaal. Ook moet er nog een omvormer worden geplaatst. Dit kan direct onder het zonnepaneel, maar er kan ook een centrale omvormer komen.

Laten plaatsen

Het beste is om de zonnepanelen op een schuin dak te laten plaatsen door een installateur of pv-professional. Zo weet je zeker dat het allemaal veilig wordt gedaan. Let wel echt goed op dat je zaken doet met een specialist die weet waar hij het over heeft. Kijk dus zeker niet alleen naar de prijs, maar kijk verder. Hoe verliepen eerdere projecten? Hoe zitten de voorwaarden in elkaar? Zo weet je tenminste zeker dat je investering ook echt wat zal opleveren.