ABNY
Bedrijven

Zwellingen

Heb jij wel eens lastig gehad van een zwelling? Dan ben je ongetwijfeld niet de enige. Het menselijk lichaam kent veel complicaties waarbij zwellingen kunnen ontstaan, bijvoorbeeld bij het stoten van je hoofd. Vooral de huid waar direct hard weefsel onder zit, kan gaan zwellen. Dit wordt vaak een bult genoemd. Je hebt wel eens je hoofd of scheenbeen gestoten: wanneer je hem hebt gestoten vindt er vrijwel direct een zwelling plaats. Je zult dan eindigen met een fikse bult op je hoofd of scheenbeen. Deze bult is vaak erg gevoelig, en doet pijn wanneer je hem aanraakt of indrukt. Na een aantal dagen wordt de zwelling minder en zullen de schadelijke stoffen door het lichaam worden afgevoerd. Dit gebeurt bijvoorbeeld door de ontlasting van urine. Hierin zitten afvalstoffen verwerkt die het lichaam verlaten. Naast het stoten van lichaamsdelen, zijn er ook nog andere medische klachten die zwellingen in het lichaam kunnen veroorzaken. Eén van deze aandoeningen is de ziekte lymfoedeem. Deze aandoening kan aangeboren zijn, maar kan ook later in het leven zijn intrede maken. Bij deze ziekte komen zwellingen veel voor, vooral ledematen kunnen opzwellen. Met behulp van een drukhandschoen kan de zwelling tegen worden gegaan. Natuurlijk is het vervelend wanneer een zwelling optreed na een val of botsing, maar vaak is het makkelijk tegen te gaan door bijvoorbeeld een stuk koud ijs tegen de zwelling aan te houden. Bij lymfoedeem is dit helaas niet mogelijk, de zwelling ontstaan bij deze ziekte namelijk door andere oorzaken en is niet op te lossen door de zwelling te koelen. Bij een verstuikte enkel is dit wel erg verstandig, dit verminderd namelijk de pijn én de zwelling. Het is verstandig om dit direct na de verstuiking te doen, want zo voorkom je de zwelling. Wanneer deze al volledig is heeft het koelen niet zo veel zin meer.

https://lymphedivas.com/

Gerelateerde artikelen

Waar moet je op letten als je gaat rijlessen in Oosterhout

Dekbedden

Bestel uw A4 en gekleurde etiketten samen met andere kantoorartikelen