Zijn uw huidige boeiboorden aan vervanging toe?

Met boeiboorden van zowel kunststof als houten bekleding zorgen de weersinvloeden voor zekere vermindering van de kwaliteit. Het wordt met de tijd doffer en er kunnen lekstrepen ontstaan. Met aluminium boeiboorden zult u dit probleem niet hebben. En zelfs na een aantal jaren zal het aluminium boeiboordbekleding zijn esthetische uitstraling behouden. Het is altijd maatwerk en zeer onderhoudsarm. En dit maatwerk is ook geheel zelf samen te stellen in diverse kleuren die aansluiten op uw pand of woning.

Waarom boeiboorden uw woning beschermen?
De randen van uw daken worden voorzien van een bekleding. Deze onderdelen worden boeiboorden genoemd en worden toegepast bij zowel platte als hellende daken. Ze zorgen ervoor dat uw woning beschermd blijft tegen hevige weersomstandigheden. Als u beschikt over kunststof of houten boeiboorden dan zult u hoogstwaarschijnlijk vaker onderhoud hebben. Mocht u zien dat de onderdelen aan het rotten zijn dan is het tijd om ze te vervangen. En met een beetje geluk bent u op tijd om scheuren en lekkages te voorkomen. Aluminium boeiboorden zou een goede overweging zijn. Want aluminium behoudt zijn fraaie uitstraling en gaat een stuk langer mee zonder enige zorgen over onderhoud. En dit alles is op maat te realiseren met de keuze uit voorgelakte kleuren.

Naast aluminium boeiboorden zijn er ook Plastisol boeiboorden
Aluminium is een uiterst goede keuze waar u geen spijt van zult krijgen. Maar heeft u ook Plastisol boeiboorden overwogen? De staalplaten worden geleverd met een Plastisol HPS coating beschikbaar in diverse gewenste kleuren. En het is net als aluminium geheel op maat samen te stellen. In principe is het een legering van 95% zink en 5% aluminium met een topcoating van PVC. Plastisol is voornamelijk bekend door zijn hoge corrosiebescherming. Omdat het materiaal metallisch gecoat is zullen knip en snijranden niet roesten. Met zijn levensduur van wel 40 jaar is het niet alleen verantwoord maar ook slim om voor Plastisol te kiezen. Het materiaal is in ongeveer 30 standaardkleuren te verkrijgen. Genoeg om uit te kiezen dus.

Zoekt u dakmaterialen voor uw dak?
Dakgroothandels verzorgen voor u de vervanging en plaatsing van de nieuwste boeiboorden. Uw dak zal er weer als nieuw uitzien en mocht u advies nodig hebben of een offerte willen aanvragen? Dan kunt u dit zeer eenvoudig online aanvragen. Voor verder advies over dakafwerkingen bent u altijd welkom om binnen te lopen bij uw desbetreffende dakgroothandel. Hier kunt u ook kleurmonsters aanvragen om tot een gewenste kleur te komen voor uw boeiboorden. De kunststof boeiboorden zijn eigenlijk overal wel verkrijgbaar. Mocht u overtuigd zijn van de aluminium of Plastisol boeiboorden? Dan kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen om er zeker van te zijn dat ze ook aangeboden worden.