ABNY
Internet

Groene webhosting

Is Green Web Hosting de toekomst van het web? Reken er op

Is Green Web Hosting de toekomst van het web? Reken er op. Internet Future: Green Web Hosting

Het world wide web werkt op elektriciteit, hoewel we er meestal niet aan denken. Maar het feit is dat je dit zonder elektriciteit niet zou lezen. Je hing voor de open haard naar beneden en las de krant bij het zwakke licht van een lamp gevoed door walvisolie. Klinkt leuk?

Dat was het niet. Het was eigenlijk behoorlijk saai vergeleken met de huidige directe informatie die alleen beschikbaar is op de W3. Als het ergens gebeurt – van Teheran tot Terre Haute, verspreidt het zich binnen enkele seconden viraal over het digitale landschap. Dat nieuws-bit slokt ook elektriciteit op alsof er niemand iets aan heeft.

Dus, is groen hosting van de golf van het toekomstige web? Ja. En als je niet op de top van die golf rijdt, blijf je achter in het digitale stof. Een website voor het smakken van energie is zooo “laatste millennium”.


Het steeds groter wordende World Wide Web

Enkele feiten over groene hosting:

    Er zijn vandaag meer dan 125 miljoen websites online.
    Elke dag worden er 6000 nieuwe websites gelanceerd die de dromen en visies van web-ondernemers met zich meebrengen die de volgende Amazon willen worden.
    Elke website bevindt zich op een server die elektriciteit nodig heeft om het te laten werken en te koelen. Dat vereist veel elektriciteit.
    De elektriciteitsrekening voor een succesvolle webhost zou een volwassen man aan het huilen maken. Het is enorm. Veel webhosts betalen maandelijks duizenden dollars om hun servers goed te houden.
    Het elektriciteitsverbruik van webhosts is in slechts vijf jaar verdubbeld.
    Met de komst van Web 2.0-functies zoals video’s, VoIP, streaming-tv en andere ‘must-haves’, zal het internet alleen maar de vraag naar meer en meer elektriciteit vergroten.
    Experts suggereren dat het energieverbruik door webhosts om de vijf jaar zal blijven verdubbelen en studies tonen aan dat deze webprofessionals eigenlijk conservatief zijn. Sommige “groene” bloggers suggereren dat de hoeveelheid elektriciteit die wordt verbruikt door webhosts elke 30 maanden zal verdubbelen.
    Het energieverbruik om de W3 van stroom te voorzien, groeit exponentieel, verdubbelt en verviervoudigt enzovoort. De vraag naar stroom van webhosts zal met een fenomenale snelheid toenemen.
    Naarmate het wereldwijde web groeit in zowel omvang als functies, hebben website-eigenaren steeds meer bandbreedte nodig om lange downloadtijden te voorkomen.


Wat zijn webhosts en waarom verbruiken ze energie?

Voer een Google-zoekopdracht uit naar webhosts en kijk wat er opduikt.

U krijgt 149.000.000 zoekresultaten voor webhosts. Nu zijn niet al deze SERP-koppelingen bedoeld voor echte webhosts. Sommige zijn bedoeld voor het beoordelen van sites (die webhosts gebruiken), blogs over webhosts (die een webhost gebruiken om hun blogs onder de aandacht te brengen) en zelfs SERP-links naar verkopers, wederverkopers en wederverkopers van hostingdiensten.

Hosting is een handelswaar op internet. U of ik kunnen bij een webhost ruimte kopen en ons eigen hostingbedrijf openen. De moederhost biedt alle tools en ondersteuning die u nodig hebt om uw eigen hostingbedrijf in het kelderkantoor te bouwen. (Degene die af en toe overstroomt. Ooops.)

Een webhost kan een kind in de straat zijn of het kan een enorme, fysieke fabriek zijn met chipheads die naar rekken met servers gaan, klantenondersteuning die telefoontjes van abonnees aanneemt en kantoormedewerkers die zich bezighouden met routinematige zakelijke aangelegenheden – zoals het betalen van het elektrische bedrijf.

Wat is een server? Nou, in eenvoudige termen is een server niet veel meer dan een gigantische harde schijf in een doos. Uw website (of toekomstige website) bevindt zich op een van deze server harde schijven, samen met honderden andere websites. Tegenwoordig wordt de schijfruimte van de server gemeten in terabytes.

Wat is een terabyte? Een meting van bits en bytes op steroïden. Een terabyte is het equivalent van 1.000 gigabytes. Meer dramatisch is een terabyte gelijk aan 1.000.000.000.000 bytes of 10 tot de 12e macht bytes.

Die gloednieuwe computer die u zojuist heeft gekocht, heeft een harde schijf van 500 gigabyte. Een server heeft tientallen terabytes aan opslag. Het heeft ook tonnen RAM (128 gigabyte RAM is niet ongebruikelijk) zodat de server de benodigde bandbreedte kan leveren voor snelle downloads van alle sites die op die server zijn opgeslagen.

Met andere woorden, webhostingbedrijven verbruiken veel elektriciteit met rack na rack van servers die allemaal elektriciteit aan het net onttrekken.

Alleen Facebook heeft 30.000 servers in dienst vanaf oktober 2009 en dat aantal groeit dagelijks naarmate meer en meer van ons verbinding maken via deze sociale mediasite. Amazon heeft duizenden servers in dienst. Microsoft, Verizon en al uw andere favoriete sites maken gebruik van duizenden servers die zijn samengevoegd in arrays,

Met andere woorden, er zijn miljoenen servers die terabytes aan informatie voor u op de W3 opslaan. Ja, zelfs je kleine blog slikt

https://www.socialblast.nl/

Gerelateerde artikelen

Hoe kies je de juiste iPhone oplader en kabel?

Computercomponenten zelf installeren met Linux

Backpacken in en door azië