Help! Een kapotte ruit

Het zal veel mensen al wel eens overkomen zijn, of het nu met opzet was of per ongeluk. Een kapot raam blijft hoe dan ook vervelend en het is natuurlijk nog vervelender als dit raam met opzet is gebroken bijvoorbeeld door vandalisme, of als gevolg van een inbraak. De volgende stap is dan natuurlijk contact op te nemen met een glaszetter, aangezien je gemakkelijk gewond kan raken door glas. Maar, hoe gaat dit hele proces nu in zijn werk? Wij zetten hier alles voor je op een rijtje.

De oorzaak

Hoe de ruit kapot is gegaan is natuurlijk niet van belang voor de glaszetter, maar het kan wel van belang zijn voor de verzekering. Het hangt er natuurlijk ook vanaf wat voor verzekering je hebt en of je nog een aparte verzekering voor glas hebt. Voor de verzekering is het belangrijk dat je kunt doorgeven wat de oorzaak van de glasschade was, om te bepalen of een van jouw verzekeringen deze schade dekt. Vergeet niet om zoveel mogelijk foto’s te maken van de schade, die kun je dan desgewenst sturen. Mocht het zo zijn dat je glasschade hebt opgelopen doordat er bij je is ingebroken, dan is het ook van belang dat je aangifte bij de politie doet. Als je beveiligingscamera’s hebt, kun je de beelden van de inbraak eventueel delen met de politie en de verzekering. 

Zelf oplossen of een professional inschakelen? 

Erg vervelend, een kapotte ruit, maar hoe ga je dit probleem verhelpen? Natuurlijk kun je zelf proberen om het probleem te verhelpen, maar bij een kapotte ruit raden we dit ten zeerste af. Er kan natuurlijk gebroken glas onder het raam liggen, wat erg gevaarlijk is voor zowel jou als jouw familie en/of vrienden die aanwezig zijn. Verder moet het nieuwe glas ook heel nauwkeurig ingemeten worden, wat een vrijwel onmogelijke klus is wanneer je hier geen ervaring mee hebt. Een glaszetter bellen is dus altijd het beste idee! 

De glaszetter schiet je te hulp

Als je eenmaal hebt gebeld, komt de glaszetter zo snel mogelijk bij je langs. Hij meet dan het glas in en bestelt dit bij de glashandel. Dit glas moet speciaal op maat gemaakt worden en kan er daarom pas na twee weken zijn. Ondertussen kan de glaszetter een noodvoorziening voor je plaatsen. Hij plaatst dan een stuk glas over het kapotte gedeelte en bevestigt dit met siliconenkit. Ook zorgt hij dat alle scherpe randjes zijn afgeplakt zodat deze niemand kunnen verwonden. Als het glas klaar is wordt het bij de glaszetter geleverd. Hij zal je dan een belletje geven om een afspraak te maken om het definitieve glas te plaatsen.

Het plaatsen van het glas

De glaszetter komt langs om het bestelde glas te plaatsen. Dit zal in de meeste gevallen nog geen dag in beslag nemen, maar het is natuurlijk afhankelijk van het aantal gebroken ruiten, de afmetingen en de plaats waar het glas gezet moet worden. Misschien moet er wel een kraan besteld moet worden, bijvoorbeeld als het glas op een hogere verdieping geplaatst moet worden. Deze kraan wordt pas besteld wanneer het glas bij de glaszetter is binnengekomen. Dan kan het wat langer duren voordat het uiteindelijke glas geplaatst kan worden. Uiteindelijk zit de nieuwe ruit er weer in en kun je weer met een gerust hart verder! Let wel op, de nieuwe ruit mag de komende twee dagen nog niet gereinigd worden. 

Het kostenplaatje

We kunnen moeilijk een accuraat kostenplaatje opstellen, aangezien de kosten van een groot aantal factoren afhankelijk zijn. Er moet namelijk gekeken worden naar het soort glas en de afmetingen daarvan, het feit of je wel of geen noodvoorziening hebt laten plaatsen, het tijdstip waarop je hebt gebeld, op welke verdieping het glas moet worden vervangen en het aantal werkuren. Ook is het natuurlijk afhankelijk van uw verzekering, er bestaat helaas een kans dat je niets of maar een deel vergoed krijgt.

Eind goed, al goed!

Nu alles is geregeld, kun je weer zorgeloos door het leven! Heb je onverhoopt toch nog een vraag of een probleem met de nieuwe ruit, dan kun je altijd contact opnemen met de glaszetter. Heb je last van een andere soort glasschade, wil je een offerte laten opstellen voor jouw glas probleem of ben je benieuwd of er ook een glaszetter bij jou in de buurt zit? Op Glasprobleemkwijt.nl helpen we je graag verder en bieden we je nog verdere informatie over andere soorten glasschade.