De top 5 apps

Sinds de komst van de mobiele telefoon is er ook een nieuwe veelgebruikte functie hierbij ontwikkeld: de app. Ondertussen weten we allemaal wat apps zijn en kennen we allemaal de bekendste apps, maar dat was ooit anders. Elke app heeft een app ontwikkelaar die er in het begin zo’n beetje alleen voor stond. Een bedrijf had hem een app laten maken en dat moest hij dan maar gewoon doen. Of dit een succes zou worden, zou later moeten blijken. Van de volgende vijf apps heeft de tijd dat inderdaad laten blijken, want dit is de top vijf succesvolste apps. 

  1. Whatsapp

Whatsapp is in Nederland natuurlijk de populairste app. Wij zijn namelijk gestopt met sms’en en het gebruik van Telegram en zijn al helemaal nooit begonnen met Messenger, wat ze in Amerika veel gebruiken om elkaar te bereiken. Wij gebruiken Whatsapp om met elkaar te chatten. En Nederland is daar niet de enige in. Over de hele wereld wordt Whatsapp gebruikt. Van de Verenigde Arabische Emiraten tot Suriname, overal maken ze gebruik van Whatsapp. Vandaar ook dat het op de nummer 1 van deze lijst.

  1. Android Planet

Via Android Planet wordt de consument op de hoogte gehouden van alle nieuwe updates. Op alle Android telefoons is deze app geïnstalleerd, vandaar dat deze zo hoog staat.

  1. Google Maps

Via Google Maps kan je de weg vinden, overal ter wereld. Het is eigenlijk een kaart, maar dan eentje die je precies vertelt hoe je moet lopen, zonder dat je er moeilijk om hoeft te doen. 

  1. Gmail

Gmail is de meest gebruikte manier om de mail te checken. Veel mensen hebben ook meer dan één mailaccount, vandaar ook dat deze app zo hoog staat. 

  1. Plex

Met Plex kan je beeldmateriaal van het ene apparaat naar het andere krijgen, bijvoorbeeld van je telefoon met een Chromecast naar de televisie.

 

https://www.edit4u.nl/