Wat te doen bij houtworm in Schagen

Een houtworm is een larve die in hout leeft. Meestal is dit de larve van de gewone houtworm kever, deze wordt ook wel het doodskloppertje genoemd. Daarnaast komt ook de larve van de bonte knaagkever veel voor. Houtwormen in Schagen knagen of boren gaten in het hout. Als je houtworm in Schagen in een huis binnen dringt kunnen deze meubels zoals kasten, vloeren, houten poten van banken of stoelen en houten beeldjes vernielen. In het ergste geval kan houtworm in Schagen ernstige schade toebrengen aan de constructie van een huis, zoals kozijnen of houten balken die als steunpilaar dienen.

Hoe kom je van houtworm in Schagen af?

Als je last hebt van houtworm zijn er een aantal dingen die je zelf kunt doen. Je zou bijvoorbeeld gif kunnen gebruiken. Echter kan dat wel gevaarlijk zijn, waardoor je er erg mee moet oppassen. Een andere optie om houtworm in Schagen te bestrijden is met petroleum. In dit geval smeer je alles wat aangetast is door de houtworm in Schagen in met petroleum. Als de larven ervan vervolgens in aanraking komen met de petroleum gaan ze dood. Deze manier heeft echter weer een ander nadeel. Dat is dat petroleum niet overal in het hout terecht komt. Hierdoor gaan niet alle larven en eitjes dood. Hierdoor kan  het heel lang duren voordat de houtworm is uitgeroeid. Het kan zelfs zo zijn dat het helemaal nooit lukt alles te bestrijden waardoor het object alsnog verder beschadigd raakt. Als laatste optie is er nog de mogelijkheid om houtworm te bestrijden met hitte of kou. Houtworm kan alleen leven in een gemiddeld klimaat. Deze manier kan echter ook lastig zijn. Voor hittebestrijding moet het ergens minimaal 55 graden zijn voordat houtworm er aan dood gaat. Als je voor kou kiest moet je objecten minimaal twee weken in de vriezer stoppen. Dit is lastiger te doen met grotere objecten.