ABNY
Image default
Aanbiedingen

Waarom heb je backlinks nodig voor een goede website? Lees het hier direct door

Als we aan internetmarketing denken, komt het woord “backlink” niet automatisch bij ons op. In feite zouden de meeste mensen die niet betrokken zijn bij een website niet eens weten wat een backlink betekent. Simpel gezegd is een backlink elke URL-link van een andere website die websurfers rechtstreeks naar uw website brengt.

Wat is een backlink precies?

Een backlink is dus als een visitekaartje (in de vorm van een internetadres) dat u aan iemand geeft die vervolgens andere mensen naar u terugverwijst. Met behulp van deze metafoor kan men zien dat hoe meer backlinks u krijgt, hoe meer business u ook krijgt. Dat is echter niet de enige reden waarom backlinks belangrijk zijn in internetmarketing.

Hoewel een backlink een soort van verwijzing is, kan het ook een maatstaf zijn voor de reputatie van uw website. Dit is de reden waarom grote zoekmachines backlinks gebruiken in hun zoekalgoritmes. Ze catalogiseren het aantal backlinks en de sterkte van de mensen die naar uw site backlinken en gebruiken dit in hun algoritme om te bepalen hoe goed u scoort bij andere sites die te maken hebben met uw website niche.

  • Met behulp van backlinks kunt u de zichtbaarheid van uw site verhogen door uw site hoog te laten scoren in de zoekmachine. Dit zal op zijn beurt leiden tot meer mensen die uw site bezoeken en dus meer business.
  • Alsof dat nog niet genoeg is, worden de backlinks ook gebruikt om de waarde van de website te bepalen als u later besluit het domein te verkopen. Dus, backlinks kunnen veranderen in dollartekens, zelfs als uw site toevallig een blog is, in plaats van een volledige website. Zo krachtig zijn backlinks!

Niet alle backlinks zijn hetzelfde, er is gewoon verschil in kwaliteit

Als het internet, natuurlijk, niets is zo eenvoudig als het lijkt. Het is simplistisch om te suggereren dat alles wat een backlink is de waarde van uw site of zoekmachine ranking zal verbeteren. Tech wizards hebben het internet uitgevonden, en veel van die geek genieën zijn in zoekmachinebedrijven terechtgekomen.

Er zijn een aantal verschillende mogelijkheden

Dus, ook al is een standaard HTML URL gemakkelijk genoeg om te begrijpen (als je het eenmaal onder de knie hebt), zoekmachine optimalisatie is vrij ingewikkeld en vaak een zeer geheimzinnig bedrijf. Immers, als we precies wisten welke algoritmes grote bedrijven gebruiken om de sites in hun listings te rangschikken, dan zou iedereen een zoekmachine voor de gek kunnen houden en zou de hele industrie van de ene op de andere dag in elkaar storten.

https://mrbiggsffc.com/nl/