ABNY
Image default
Verbouwen

Egaliseer eerst altijd je vloer als je een vinyl vloer gaat leggen

Vinylvloeren worden beschouwd als een van de gemakkelijkere soorten vloeren om te leggen. Eventuele variaties in de onderlaag zullen echter de doorvoer van het vinyl overbrengen en verschijnen als de dips en de contouren. Daarom is het belangrijk om een egalisatiemiddel op de onderlaag te gebruiken voor een vlakke ondergrond voor uw vinyl. Een egaliseerder staat bekend als een dun cement dat eventuele gaten en lage vlekken opvult. Op dit moment geeft dit artikel een aantal goede tips voor het egaliseren van een vloer voor vinyl. Kijk dus maar eens naar onderstaande tips.

Ga de vloer langs met een waterpas

Het eerste wat je moet doen is het waterpas leggen over de vloer op de verschillende plekken om te bepalen waar de vloer laag is dat op basis van waar er kieren onder de overspanning van het waterpas liggen als het op de vloer ligt. U moet de lage plekken markeren met een potlood om er brede cirkels omheen te tekenen.

Egaline mengen om te kunnen egaliseren

Het tweede ding is het mengen van een partij van de vloerlevlevator in de emmer met behulp van uw boormachine en de mengstang. U moet de emmer vullen met twee centimeter water. Daarna moet u voldoende poedervormige waterpasser in de emmer gieten om deze te bedekken en vervolgens te mengen.

Ga voor de beste verhouding egaline en water

Het derde ding is om meer water toe te voegen en ook leveler tot je een volle liter mengsel kunt bereiken, dat is de consistentie van de zeer dunne soep. Het is belangrijk voor u om te raadplegen over de verpakking van uw egaliseerder voor de exacte water/poeder-verhouding, maar u moet aanpassingen maken die afhankelijk zijn van het klimaat.

Giet de egaline op de plekken waar de vloer vlak moet worden

Het volgende is om uw vloeibare egaliseerder over alle lage plekken te gieten die door uw potlood gemarkeerd zijn, samen met de openingen, de scheuren en de gaten in de vloer. U moet zich een weg naar buiten werken vanuit de hoek die het verst van de deur verwijderd is, de vloeistof gieten en het vervolgens laten egaliseren. U kunt uw troffel gebruiken om de plekken waar de egaliseerder zichzelf niet vlak maakt, af te vlakken.

https://www.goedkoopegaliseren.nl/