ABNY
Image default
Tuin en buitenleven

Wat is het verschil tussen een houten en een aluminium veranda?

Veranda’s zijn er in allemaal verschillende soorten en maten. Zo bestaan er houten veranda’s, aluminium veranda’s, glazen veranda’s, overkappingen en ga zo maar door. Maar wat is nou het verschil tussen al deze soorten veranda’s? In deze blog zullen wij ingaan op het verschil tussen een aluminium en een houten veranda.

Waarom kiezen voor een veranda van aluminium?

Het grootste voordeel van een aluminium veranda is dat de veranda onderhoudsarm is. Een aluminium veranda is namelijk weerbestendig en kan daardoor makkelijk alle seizoenen aan. Aluminium is een veelzijdig materiaal. Het is licht in gewicht, maar daarnaast ook heel sterk en bestendig is tegen water, lucht en roest.Ook is aluminium ontvlambaar wat het een veilig materiaal maakt. Dit alles zorgt er voor dat een aluminium veranda makkelijk te reinigen is en het een strakke en moderne uitstraling heeft.

Waarom kiezen voor een veranda van hout?

Een houten veranda geeft een gezellige uitstraling, wat de tuin aantrekkelijk laat ogen. Het voordeel van een houten veranda is dat het in veel verschillende stijlen kan worden opgeleverd. Denk bijvoobeeld aan klassiek, modern of landelijk. Ook kan het hout in verschillende kleuren geverfd worden en is er keuze uit veel verschillende soorten hout, waardoor u de veranda goed op de stijl van uw eigen woning kunt aanpassen en een uniek karakter kunt geven. Ten opzichte van een aluminium veranda is het bij  een houten veranda van belang dat het hout onderhouden wordt. Het hout wordt namelijk door de weersomstandigheden geleefd. Hierdoor kan het hout veranderen in kleur, wat het een natuurlijke uitstraling geeft. Om het hout te beschermen en sterk te houden is het van belang om elke 4-5 jaar het hout te onderhouden met een hoogwaardige grondlaag of houtolie.

Het verschil

Nu we wat meer inzicht hebben in de eigenschappen van een houten en een aluminium veranda, zullen we kort even de verschillen op een rijtje zetten. Een houten veranda heeft het grote voordeel dat het een warme, gezellige maar ook natuurlijke uitstraling heeft. Het biedt vele mogelijkheden in het maken van een uniek design. Het nadeel is dat hout leeft, en dus om de zoveel jaar behandeld dient te worden. Een veranda gemaakt van aluminium is daarentegen heel gemakkelijk in onderhoud. Aluminium is een stevig materiaal dat roest en brandbestendig is. Een aluminium veranda heeft minder mogelijkheden in het design. Met een aluminium veranda komt u altijd uit op een strakke en moderne uitstraling. Beide veranda’s hebben zo hun voor- en nadelen. Welke veranda het beste bij u en in uw tuin past is volledig persoonsafhankelijk. Wilt u graag een strak en modern design en heeft u graag weinig onderhoud aan uw veranda? Dan is een aluminium veranda het meest ideaal. Houdt u van een gezellige, natuurlijk ogende veranda en vindt u het niet erg om met enige regelmaat de veranda te onderhouden? Kijk dan eens bij het assortiment aan houten veranda’s.

https://degoedkoopsteveranda.nl/houten-veranda/