ABNY
Vervoer en transport

Norwegian Air vecht als nooit tevoren om te overleven

Norwegian Air vecht als nooit tevoren om te overleven

Norwegian Air Shuttle is in de strijd om zijn leven, waarbij de CEO een open brief op LinkedIn schrijft aan al zijn supporters en werknemers. Zou het Noors de beweging in de richting van storm kunnen verdragen en zal het worden beschermd door de Noorse regering?

Wat is er tot nu toe Noors overkomen?

In het geval dat Emirates het gelukkige vliegtuig is, is Norwegian op dat moment de ongelukkige luchtvaartmaatschappij.

De drager leek op de markt te komen met een ongelooflijk aanbod als Europese transporteur met minimale inspanning.

Dit ging in een stroomversnelling toen ze langlaufreizen over zee begonnen te maken, want verre van wat de oppositie bood, bestuurd door een armada van de beste Boeing 787’s in zijn klasse.

De vervoerders kozen ervoor om in 2007 snel te groeien, waardoor ze nieuwe cursussen openden naar Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Azië en heel Scandinavië. De krachtige ontwikkelingstechniek van Norwegian dreef de luchtvaartmaatschappij in 2018 naar een armada van 165 vliegtuigen, waarbij 37 miljoen reizigers werden vervoerd.

Norwegian zou de op twee na grootste drager van minimale inspanningen in Europa worden, na easyJet en Ryanair.

De drager zou enkele back-ups maken:

2012, Norwegian Long Haul werd ontworpen vanuit Noorwegen

2014, Norwegian Air International

2015 Norwegian Air UK vanuit Londen Gatwick

2017, Norwegian Air Argentina

2018, Norwegian Air Sweden AB

Om welke reden zouden ze zeggen dat ze als ongelukkig worden beschouwd?

Deze ontwikkeling is kostbaar en zou de vervoerder een indrukwekkende verplichting opleggen. Oh jee, de zaken begonnen rond 2018 slecht uit te pakken toen het veranderde van snelle ontwikkeling in aandacht voor winst.

Om te beginnen had de lange Boeing 787-armada van het vliegtuig motorische problemen. Een probleem met de geïnstalleerde batterijen van het Noorse vliegtuig zorgde ervoor dat ze gedurende lange tijd aan de grond werden gehouden, en het vliegtuig moest de dure Hi Fly Airbus A380 inschakelen om te herstellen.

Hierna volgde de ramp met de Boeing 737 MAX. Dit zorgde ervoor dat de armada van de Noorse Boeing 737 MAX’s op 12 maart 2019 volledig aan de grond werd gezet. De transporteur had te laat een verzoek ingediend voor 110 van dit soort en had er slechts 18 overgebracht, wat betekent dat er veel kapitaal werd bespaard in Boeing-bestellingen .

Vanwege deze problemen moest de drager zich terugtrekken uit het activeren van nieuwe markten zoals Argentinië, waar het net heel lang geleden in was beland. Het bood ook een deel van zijn vliegtuig aan om zijn inkomen te ondersteunen.

2019 was geen eenvoudig jaar voor het vliegtuig. Helaas heeft in ieder geval drie maanden na 2020 de huidige luchtvaartnoodsituatie niet plaatsgevonden, waardoor het vliegtuig wordt neergeslagen als ze uitvallen.

https://flight-tracking.org/

Gerelateerde artikelen

Opslagruimte Roermond – Boek je Boobox

Warehousing nodig?

Schiphol Taxi Arnhem