ABNY
Vervoer en transport

Mustang Cobra Jet 1400 Electric Dragster: de grote onthulling van Ford

Mustang Cobra Jet 1400 Electric Dragster: de grote onthulling van Ford

Het woord ‘elektrisch’ is misschien niet een woord dat veel Mustang-fans dachten dat ze zouden associëren met het iconische merk. Sommigen hebben zelfs bezwaar gemaakt tegen het gebruik van de Mustang-naam op de nieuwste productie van Ford – een cross-over genaamd de Mustang Mach-E die zowel elektrisch als een cross-over was. De nieuwste Ford Performance-creatie, de volledig elektrische Mustang Cobra Jet 1400, hoewel een EV, verdient misschien de voorkeur en wordt als meer traditioneel beschouwd.

De naam Mustang Cobra Jet is een bekende naam voor in de fabriek gebouwde Ford Mustang-sleepauto’s die al meer dan een halve eeuw worden geproduceerd en die snel kunnen gaan in een rechte lijn. De nieuwste Mustang Jet 1400 kan de traditie en erfenis van snelheid hooghouden, zelfs als EV. Deze eenmalige dragracer van Ford Performance produceert maar liefst 1400 pk en een verpletterend koppel van 1100lb-ft. 

Volgens rdw renteken zullen er weinig kentekens worden uitgegeven voor de laatste mustang in Nederland. De dagwaarde auto zal tevens nog moeten blijken.

Het bedrijf moet nog alle informatie bekendmaken over de motoropstelling, batterijcapaciteit of het bereik van de Jet 1400, behalve promotievideo. Toch verwachten we dat we die cijfers zo snel mogelijk moeten krijgen. Het is niet langer een verrassende prestatie in termen van cijfers, omdat EV’s de afgelopen jaren fantastisch presteerden op de dragstrip dankzij de acceleratie en het onmiddellijke on-demand koppel dat de elektromotoren kunnen produceren.

De wereldwijde directeur van Ford Icons Dave Pericak zegt dat het bedrijf enthousiast is om de mogelijkheden van de nieuwe dragster te verkennen, en wijst erop:

“Elektrische aandrijflijnen geven ons een compleet nieuw soort prestatie.”

Ford Performance werkte samen met vier andere bedrijven om deze dragracer te bouwen: MLE-raceauto’s ontworpen, geïntegreerde systemen en afgestemd de auto, Watson Engineering bouwde de rolkooi en werkte aan het chassis, AEM EV deed software en kalibratiecontroles, en Cascadia leverde de motor en omvormer.

Ford test momenteel de mustang en hoopt dat deze binnenkort zal debuteren tijdens een drag-evenement, waarschijnlijk wanneer de strijd tegen de COVID-19-pandemie wordt gewonnen en er geen maatregelen voor sociale distantiëring meer zijn.

https://rdw-kenteken.nl/

Gerelateerde artikelen

Tips voor als u uw wagen voor de export verkoopt

Snel en voordelig verhuizen met GoedkoopVerhuizen

Taxi Centrale Den Bosch