Een fris gebit met mondzorg Den Haag

Witte tanden. Hoe belangrijk is dat nu eigenlijk echt? Je tanden en kiezen zijn er in de eerste plaats om mee te bijten, kauwen en eten. Toch kan niemand ontkennen dat de uiterlijke functie van het gebit ook belangrijk is, daar zorgt de mondzorg Den Haag voor. Een ernstig verkleurd gebit is iets dat mensen niet graag zien. Nu is de kleur van je tanden en kiezen grotendeels genetisch bepaald. Toch zijn er gezonde manieren om te zorgen dat je zo lang mogelijk fraaie, witte tanden houdt. Hieronder geeft de mondzorg Den Haag een aantal tips.

Consequent en goed poetsen

Deze eerste tip klinkt maar al te logisch en dat geeft de mondzorg Den Haag ook vaak. Goed poetsen is en blijft heel belangrijk om je tanden in de best mogelijke conditie te houden. Hanteer hierbij de juiste poetstechniek, gebruik goede tandpasta en laat je tijdens het poetsen niet afleiden. Doe je dit consequent en twee of drie keer per dag? Dan stel je slijtage en verkleuring van je gebit zo lang mogelijk uit. Ook is het van belang dat je oplet wat je eet benadrukt de mondzorg Den Haag. Kleurstoffen en suikers in voedsel spelen een grote rol bij het verkleuren van tanden en kiezen. Producten die hier in het bijzonder om bekend staan, zijn koffie en thee met suiker, rode wijn en vruchtensappen. In deze voedingsmiddelen zitten elementen die het tandglazuur beschadigen, waardoor verkleuring sneller optreedt. Uiteraard is het moeilijk om alle voedingsmiddelen die het gebit kunnen aantasten te vermijden. Om de schade te beperken, is het daarom slim altijd een glas water te drinken na het nuttigen van koffie, thee, vruchtensappen of snoep. Met deze tips van de mondzorg Den Haag kan je witte tanden op een gezonde manier krijgen.