ABNY
Huishoudelijk

Plinten op maat in uw huis

Stevige Plinten op maat zijn cruciaal bij het leggen van de vloer in een nieuwe woning. Wanneer een verhuizing achter de rug is en de nieuwe woning is betrokken, is het tijd voor het aanleggen van de plinten. Dit is soms een onderschatte klus die bij de vloer komt kijken. De vloer krijgt doorgaans de volle aandacht, terwijl de plinten enigszins worden vergeten. Een misvatting, want plinten op maat zijn van een niet te onderschatte waarde voor het huis. Als de plinten niet goed liggen of niet goed bij de vloer of de muren passen, kant dit grote gevolgen hebben voor het aangezicht van het huis. Het lijkt daardoor niet af. De rol van plinten op maat is dan ook niet te onderschatten.

Aanleggen is pittige klus

Wat in de praktijk vaak tegenvalt, is het leggen van de plinten. Het zoeken van plinten die bij de vloer passen is doorgaans een fluitje van een cent, maar het leggen valt vaak tegen. Plinten op maat is dan ook een ideale oplossing die ervoor zorgt dat het er allemaal strak en goed uitziet. Geen zorgen meer over het leggen en geen problemen meer met het op maat zagen van de plinten. Want ook dat is vaak een pittige klus. Vaak sluiten de plinten in de hoekjes niet goed aan als er niet perfect gezaagd is. Met plinten op maat zijn die zorgen weggenomen.

Verschillende soorten plinten

Er zijn veel verschillende materialen en vormen die kunnen worden gebruikt voor het maken van een plint. Ook dit vergt vakwerk en precessie. De profilering van het type hout is ook belangrijk om de plinten op maat uiteindelijk tot een succes te laten worden. Ook die rol is niet te onderschatten en moet serieus worden genomen bij het betrekken van een nieuwe woning en het leggen van een nieuwe vloer.