Hypotheek oversluiten

 

Hypotheken worden veel afgesloten in Nederland. Denk bijvoorbeeld aan de aankoop van een huis. Veel mensen kiezen er voor een huis te kopen door middel van een hypotheek. Bij een hypotheek is het zo dat de bank het bedrag dat nodig is om de woning te kopen aan jou betaalt, wat er voor zorgt dat jij de woning officieel kunt kopen. Het bedrag dat de bank heeft betaalt, betaal jij vervolgens over een lange termijn terug aan de bank, maar dan met rente erbij. Een hypotheek oversluiten heeft diverse voordelen, maar ook nadelen.

De voordelen van een hypotheek

Het oversluiten van een hypotheek heeft enkele voordelen die bij de meeste mensen dan ook bekend zijn. Het is namelijk zodat je als je een hypotheek afsluit, direct het bedrag krijgt van de bank, uiteraard indien de aanvraag is goedgekeurd. Het grote voordeel is dus dat je niet jaren hoeft te sparen voor de woning die je wilt, maar dat je als het ware eerst de woning krijgt en vervolgens pas dut terug hoeft te betalen. Het bedrag dat de bank aan je heeft geleend dien je over een bepaalde periode terug te betalen, maar zelf heb je de woning al gekocht. Vaak is een hypotheek oversluiten zelfs goedkoper dan het huren van een woning.

De nadelen van een hypotheek

Een hypotheek heeft uiteraard ook zijn nadelen. Er komen namelijk extra kosten bij kijken als je een hypotheek oversluit. Het is namelijk niet zo dat je enkel het bedrag dat de bank aan jou heeft geleend terugbetaalt, je betaalt hier ook nog eens rente over. Je kent het bekende zinnetje “Geld lenen kost geld” vast wel. Dit houdt dus in dat de bank je inderdaad geld kan lenen en tegemoet kan komen met een financiering, maar dat je hier tegenover uiteindelijk meer geld terug geeft aan de bank. Je betaalt dus rente. Hierover kan een hypotheekadviseur je meer vertellen. Over het algemeen is het sowieso slim ok hypotheekadvies te nemen. Dit heeft te maken met het feit dat een hypotheekadviseur alle ervaring heeft op dit gebied en je erbij kan helpen onnodige kosten te vermijden en je hypotheek met een stuk minder stres te laten verlopen. Verder kunnen er bij een hypotheek ook kosten bij kijken komen tijdens het afsluiten, namelijk hypotheek afsluit-, taxatie- en notariskosten.

 

Makelaar

Sinds 1 februari 2021 is de WitteWoning makelaars Apeldoorn een samenwerking aan gegaan met Harms&Bakx. De WitteWoning makelaardij is een onafhankelijke, proactieve en energieke makelaardij die niet kan wachten om jou te helpen!

 

Harms&Bakx

De Eglantier 404

7329DL Apeldoorn

https://www.harmsbakx.nl/hypotheek/hypotheekadvies-apeldoorn-kampen-onafhankelijke-hypotheekadviseur