ABNY
Internet marketing

Hoe maak je Een App gelijk op Instagram?

growth hacker marketing

In de jaren 1850 kwam ze ons leven binnen. Fotografie is een integraal onderdeel geworden van het dagelijks leven en vakanties, voortdurend in ontwikkeling en vooruitgang. Snapshots zijn een van de krachtigste manieren om gebeurtenissen te laten zien zoals ze zijn. Tegenwoordig is het echter ook een manier om onze emoties, gevoelens en activiteit te tonen. Dit alles werd mogelijk gemaakt door de ontwikkeling van eenvoudige en draagbare camera’s. Maar nu, met de opkomst van een krachtige en snelgroeiende smartphonebranche, is dit proces zelfs nog populairder en wijdverbreider geworden.

Dergelijke trends hebben geleid tot nog een andere zakelijke en media-boom genaamd Instagram, die in 2010 ontstond dankzij amateurs uit Californië. Het is vandaag de meest populaire app voor het delen van foto’s. Zo worden er elke maand meer dan 350.000.000 gebruikers lid van Instagram, verschijnen er 2.000.000 likes en verschijnen er meer dan 65.000.000 nieuwe foto’s. Zo’n verbazingwekkend succes kan niet onopgemerkt blijven bij startups, zakenmensen en ontwikkelaars die steeds meer geïnteresseerd zijn in het bouwen van een applicatie voor het delen van foto’s zoals Instagram.

Dus als je een applicatie zoals Instagram wilt maken, moet je begrijpen dat zo’n idee een heel serieus en grootschalig project is dat veel verlangen en inspanning vereist.

Als u denkt dat het maken van een dergelijke applicatie een niet-competitief project is, een verlies aan geld, dan geven we u een voorbeeld. Denk aan apps als Whatsapp en Telegram. Beide lijken veel op elkaar, maar beide zijn tegelijkertijd enorm populair. Vergelijkbare ideeën zijn dus niet altijd slecht, het belangrijkste is om iets te vinden dat opvalt en een publiek trekt. Bovendien houden mensen van iets nieuws en revolutionairs dat op elke mogelijke manier indruk op hen kan maken. Bovendien creëer je op deze manier gezonde concurrentie als reactie op de monopolisten. Het zou geweldig zijn om de sfeer in de app-markt te verwateren met iets nieuws met betrekking tot het delen van foto’s en het beoordelen.

In dit artikel laten we je de basisstappen zien om je te helpen een app zoals Instagram te maken.

Waarop moet u letten bij het ontwikkelen van een applicatie voor het delen van foto’s?

Als we het hebben over het ontwikkelen van een Instagram-achtige app, naast de allernieuwste functionaliteit, moeten we eerst begrijpen wat belangrijk is voor elke app. Hieronder volgt een lijst zonder welke het onmogelijk is om een ​​dienst voor te stellen.

Analyseer de markt.

Dit is een van de belangrijkste stappen die u aan het begin van uw applicatieontwikkelingsproces moet uitvoeren.

Waarom is het belangrijk?

Allereerst moet u weten wie uw belangrijkste concurrenten zijn. U moet ook weten welke functies en add-ons bestaan ​​in andere services voor het delen van foto’s. Het verzamelen van inlichtingen is dus een van de belangrijkste onderdelen van het gehele ontwikkelingsproces, dat, indien succesvol, 30% van uw eigen prestaties vertegenwoordigt. Als resultaat van deze analyse zou u een strategie en een businessplan moeten hebben.

Zoek investeerders.

Natuurlijk zijn de kosten voor het ontwikkelen van apps voor het delen van foto’s vrij hoog en kunnen mensen het vaak niet volledig zelf financieren. De beste manier om met het probleem om te gaan, is dus om een ​​investeerder te vinden die geïnteresseerd is in uw project en het kan financieren.

Zoek naar MVP-ontwikkelaars.

Het is vrij duidelijk dat niet elke persoon die geïnteresseerd is in het ontwikkelen van een applicatie voor het delen van foto’s een ervaren programmeur is die de applicatie zelf tegen minimale kosten kan ontwikkelen. Daarom is het uitermate belangrijk om een ​​goed ontwikkelteam te vinden dat u kan helpen en een kwalitatief hoogstaand product kan maken.

Ontwikkel een marketingstrategie.

Voor elk bedrijf is contextuele reclame een van de belangrijkste dingen. Daarom is het beste advies hier om een ​​paar maanden voor de release van de app een advertentiecampagne te starten en de interesse van gebruikers te wekken met video’s en andere media-activiteiten.

Voeg enkele speciale functies toe.

Een van de belangrijkste indicatoren van het succes van een app zijn de unieke functies die gebruikers aantrekken. Bekijk Snapchat, die katten- en puppymaskers gebruikt. Het kan natuurlijk vreemd en zelfs gek zijn, maar veel mensen vinden het leuk. Voel je daarom vrij om dergelijke functies in je applicaties op te nemen.

Bedenk een uniek ontwerp

Kijk naar het Instagram-ontwerp – het is eenvoudig, gebruiksvriendelijk en boeit de gebruiker, zoals een game een gamer boeit. Het duurt 40 uur om een ​​UI / UX-ontwerp voor een applicatie te ontwikkelen, zowel voor Android als iOS.

Test uw applicaties.

Dit punt is bijna een heilig gebod. Test producten altijd om storingen te voorkomen. QA-testers in uw team kunnen deze functie uitvoeren.

Als je je aan deze basisregels houdt, kun je een competitieve applicatie ontwikkelen en zelfs op één lijn staan ​​met de machtigste vertegenwoordigers van deze sociale media-industrie, die bijna monopolies zijn geworden.

Wat maakt Instagram zo populair?

Als we het hebben over de immense populariteit van Instagram, moeten we begrijpen wat het feitelijk zo wijdverspreid maakt onder mensen over de hele wereld. Het antwoord is vrij simpel. Dit is het ontwerp en de functionaliteit.

Enkele tips:

 • Kies een eenvoudig ontwerp;
 • Gebruik zo min mogelijk kleuren;
 • Voeg geen inline-formulieren toe;
 • Maak de interface gebruiksvriendelijk;

Ontwerp uw interface zo dat mensen niet veel hoeven na te denken over het openen van een bepaald venster. Mensen zijn lui, dus probeer te handelen volgens dit axioma.

Bovendien speelt niet alleen design een sleutelrol, maar ook de functies die het bedrijf gebruikt om publiek aan te trekken:

 • Autorisatie (via e-mail, telefoonnummer of Facebook);
 • Profiel bewerken;
 • Prive berichten;
 • Fotobewerking;
 • Geolocatie;
 • Nieuwsfeed;
 • Mogelijkheid om andere profielen te registreren;
 • Geavanceerde zoekmogelijkheden;

instagram marketingg

https://marketingbook.shop