ABNY
Image default
Tuin en buitenleven

Tuindeuren en Stapelblokken kopen bij Dejong en Betondingen!

In onze maatschappij worden er jaarlijks ontelbaar veel meubels van hout gemaakt. Maar wist je eigenlijk dat er heel veel verschillende houtsoorten bestaan? Iedere tuindeuren en stapelblokken van betondingen heeft weer zijn eigen eigenschappen en de ene houtsoort is bijvoorbeeld beter bestand tegen weersinvloeden van buitenaf dan anderen. In dit blogartikel gaan we dieper in op een aantal verschillende houtsoorten en leggen we de voordelen van iedere houtsoort uit. Lees verder voor meer informatie.

Tuindeuren en stapelblokken nodig?

Douglas hout is op grote schaal te koop, echter wordt er voor het vervaardigen van meubels voor in huis nog vrij weinig gebruik van gemaakt. Douglas hout is echter wel zeer geschikt als houtsoort voor het maken van meubels die het gehele jaar buitenstaan, zoals bijvoorbeeld een tuinhuisje. Vaak wordt er gekozen voor een variant van Douglas hout, namelijk Zweeds Rabat. Zweeds Rabat is een andere benaming voor potdekselplanken en deze planken zijn zeer geschikt voor het maken van een gepotdekselde schuur of woning. De planken kunnen gemakkelijk op elkaar gemonteerd worden door de manier van zagen. Voor een tuindeur kan je terecht bij de Jong Handelsonderneming.

Tuindeuren kopen?

 

Teak hout is afkomstig van verschillende regio’s in onze wereld, zoals Myanmar, Indonesië, India, Thailand, Afrika en Amerika.  De kern van het hout heeft een lichtbruin tot een goudbruine kleur en het oppervlak van deze houtsoort voelt erg zacht aan. Mede hierdoor is deze houtsoort zeer geschikt voor het maken van kwaliteitsmeubels. Over het algemeen zijn meubels gemaakt van Teak hout wat duurder dan meubels gemaakt van andere houtsoorten, maar voor deze extra euro’s heb je dan ook wel degelijk hout van topkwaliteit.

Eiken

Eikenhout is afkomstig van eikenbomen in Europa en Noord-Azië. Eikenhout is zeer sterk en hard, maar het unieke aan deze houtsoort is dat het hout nog steeds vrij makkelijk te bewerken is. Op het moment dat eikenhout in aanraking komt met ijzer zal het hout een blauwgrijze kleur aannemen. Dit kan natuurlijk voor een zeer mooie uitstraling zorgen wanner deze kleur past bij de rest van je tuin of interieur.

Kersen

Het hout van de kersenboom is afkomstig uit Europa, Azië, het Zuidoosten van Canada en de oostelijke helft van de Verenigde Staten. Kersenhout is een houtsoort die zeer vaak wordt gebruikt bij de productie van meubels door de sterke, maar bewerkbare eigenschappen van het hout. Wanneer kersenhout in aanraking komt met ijzer of messing zal het hout een grijze tot een lichtgrijze kleur krijgen.

Tuindeuren en stapelblokken Kopen

 

Grenen is een houtsoort afkomstig uit Europa en Noord-Azië. Kenmerkend voor grenenhout is dat deze houtsoort harshoudend is. Wanneer dit hout dan ook gezaagd of geschaafd wordt er een lekkere hars of terpentijn geur verspreid. Grenenhout is een houtsoort die uitstekend gebruikt kan worden voor het fabriceren van houten meubels.

 

Wil jij nu meer weten over de verschillende stapelblokken en zweeds rabat? Dan raden we je aan om contact op te nemen met een houthandel bij jou in de buurt. Zij kunnen je vast en zeker meer vertellen over de verschillende houtsoorten en natuurlijk ook over welke houtsoort het beste past bij je wensen.