Mijn meterkast moet vervangen worden!

 

Zijn de stoppen in uw meterkast doorgeslagen? Of zijn er andere redenen waarvoor u uw meterkast moet vervangen. De richtlijnen veranderen in de jaren sterk voor meterkasten. Dit is dus bijvoorbeeld ook een reden om uw meterkast de vervangen. Uw meterkast vervangen is geen makkelijk klusje. Of u nou een elektricien uit Amsterdam in uw buurt wilt inschakelen of het zelf wilt doen. Alles is mogelijk, als u maar veilig te werk gaat!

Hoe weet ik of de stoppen in mijn meterkast zijn doorgeslagen?

Is uw meterkast defect maar weet u niet zeker of het aan de stoppen ligt? Vaak worden de doorgeslagen stoppen vervangen, maar blijft er nog steeds een probleem heersen in uw meterkast.

Om te controleren wat er precies aan de hand moet u de volgende stappen volgen:

  1. Verwijder de stekkers van de apparaten achter de groep.

  2. Schakel de stroom in en stop de stekkers er weer een voor een in.

  3. Valt de stroom weer uit? Dan is het desbetreffende apparaat de oorzaak

Als er niets gebeurd dan zit het probleem mogelijk in uw elektrische installatie.

Als het ligt aan uw elektrische installatie moet u een elektricien in uw buurt inschakelen om er even naar te kijken. Een elektricien zou het probleem grondig onderzoeken en de juiste oplossing toepassen. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan extra groepen die geplaatst moeten worden. Wilt u het toch liever zelf oplossen? Zorg ervoor dat de stroom uit staat! Het is ook belangrijk dat u gebruik maakt van een spanningszoeker. Met een spanningszoeker kunt u signaleren waar er nog stroom op staat, zo verkleint u de kans op lichamelijk letsel.

Meterkast ontwikkelen

Als u een nieuwe meterkast nodig hebt, moet u goed bestuderen wat voor meterkast u op dit moment hebt. Bij het aanschaffen moet u bijvoorbeeld controleren of de behuizing de juiste formaat is. U moet ook bepalen hoeveel groepen u nodig heeft. De fase aansluitingen moeten ook bepaald worden. Kiest u voor een 1-fase-aansluiting of een 3-fase-aansluiting? U moet dan wel opletten dat niet iedere woning beschikt over een 3-fase-aansluiting in de groepenkast. Is dit het geval? Dan kunt u een elektricien inschakelen, die zal de juiste aansluiting in uw woning leggen.