ABNY
Cadeau

Sportprijzen bestellen voor de meest populaire sporten van Nederland

Abny

Ruim de helft van de Nederlanders is behoorlijk sportief aangelegd. Ongeveer 10 miljoen landgenoten sporten wekelijks. De helft daarvan is aangesloten bij een van de bijna 23.000 sportverenigingen die ons land rijk is. Verenigingen houden vaak wedstrijden onderling of doen mee aan de grote regionale of landelijke competitie. En dat betekent dat er sportprijzen uitgereikt worden! Maar welke sporten worden nu eigenlijk het meest beoefend en welke sportprijzen worden het meest uitgereikt?

De meest populaire sportprijzen voor de meest populaire sporten

De meeste sportprijzen worden uitgereikt bij team- of duo sporten. Nederland is echt een voetballand dus het zal je ook niet verbazen dat de meeste sportprijzen met voetbalwedstrijden worden uitgereikt. Vaak gaat het dan om wisseltrofeeën of een kampioensschaal.  In deze categorie vallen ook sporten als hockey en volleybal, alleen zijn deze wel in mindere mate populair.

Daarna volgen de individuele sporten waarbij tennis de lijst aanvoert, wat sportprijzen betreft. Ook zwemmen, biljart/snooker en atletiek zijn populaire sporten. De cijfers zijn natuurlijk enigszins vertekend omdat lang niet iedereen die bijvoorbeeld aan hardlopen doet is aangesloten bij een vereniging maar wel meedoet aan wedstrijden. Met name bij dit soort hardloopevenementen kiest de organisatie er vanwege het grote aantal deelnemers meestal voor om medailles te bestellen.

Populaire sporten zonder prijzen

De bovengenoemde sporten zijn natuurlijk niet de enige populaire vormen van bewegen. Veel sporten zoals fitness en groepslessen op muziek zoals spinning en aerobics zijn ontzettend populair maar niemand gaat er een medaille voor kopen. En dat terwijl dit helemaal geen gek idee is. Veel sportscholen organiseren regelmatig een spinning marathon voor een goed doel of houden een lancering van het nieuwe kwartaal voor de groepslessen. Door een medaille te bestellen en deze online te personaliseren motiveer je mensen en stimuleer je ze om de volgende keer bijvoorbeeld weer mee te doen!

Gerelateerde artikelen

De meest luxe kerstpakketten bestellen

App Store betalen Candy Crush

Originele cadeaus bedenken voor een verjaardag