ABNY
Kinderen

Prachtige wasbare luiers en zwemluiers van Bumsies!

In januari 2013 ben ik bevallen van mijn zoon Dylan. Na de geboorte kwam er veel op mij af. Het was mijn eerste kindje dus ik had ook geen idee wat ik kon verwachten. Op de kinderkamer lagen allerlei pakken met wegwerp luiers klaar in verschillende maten en van diverse merken. In de weken na de bevalling heb ik van alles geprobeerd en uiteindelijk een wegwerp luier gevonden waar ik ’tevreden’ over was. 

Toen mijn zoontje ongeveer 1 jaar was, ben ik me gaan verdiepen in wasbare luiers. Mijn zoontje had veel last van rode billen dus op een avond was ik aan het googlen ‘rode billen van wegwerp luiers’ en zodoende kwam ik op een forum terecht over wasbare luiers. Ik heb me er eigenlijk nooit eerder in verdiept omdat het zo’n gedoe leek om al die luiers, en dan vooral de poepluiers, telkens te moeten wassen. En dat in de wasmachine waar ik ook mijn goede kleding in was. Toch werd ik steeds enthousiaster. Vooral het feit dat het beter is voor je kindje en natuurlijk ook voor het milieu en je portomonnee. Daarbij bestaan en inlegvelletjes die je in de luier kunt leggen zodat je de poep weg kunt gooien en dus niet in de wasmachine komt. Ik heb dan ook vrij snel een setje wasbare luiers aangeschaft om het te testen. De printjes zagen er prachtig uit dus ik was helemaal blij. Ik heb de luiers allemaal eerst 3x gewassen om het optimale absorptieniveau te behalen. Mijn aankoop bestond voornamelijk uit all-in-one luiers omdat de stap van wegwerp naar all-in-one mij een stuk makkelijker leek. De moed zonk mij al snel in de schoenen omdat ik telkens last had van lekkages. Ik heb het een aantal weken geprobeerd maar ik heb al vrij snel opgegeven en ben weer overstapt naar wegwerp luiers. 

Totdat ik in 2018 ben bevallen van mijn 2e zoontje. Ik ben mij opnieuw gaan verdiepen in de wasbare luiers en dit keer heb ik mij vooral verdiept in de verschillende systemen. Daarnaast heb ik mij aangemeld bij een facebookgroep met vrouwen die ook wasbare luiers gebruiken en daar ben ik een stuk wijzer geworden. Zo is het belangrijk om eerst naar het kind te kijken voordat je iets besteld. Is je kind een grote plasser? Dan heb je een luier nodig die veel kan absorberen. Heb je een kindje met bijv. dunne benen? Dan zul je een luier moeten kiezen die nauw aansluit. Daarnaast zijn er luiers die vooral geschikt zijn voor de nacht en luiers die geschikt zijn voor overdag. Inmiddels heb ik een pakket wasbare luiers liggen waar ik erg blij mee ben. Ook al was het de eerste weken even uitzoeken hoe ik de luiers het beste om kon doen (ook hier moet je je even goed in verdiepen), het gaat nu ontzettend goed! Ik heb geen last meer van lekkages, ik wordt erg vrolijk van de verschillende printjes die ik heb aangeschaft en mijn zoontje heeft geen last meer van rode billetjes. Dat wil je toch elke moeder? Ik vind het zonde dat ik destijds in 2013 niet iets meer tijd heb genomen om aan de wasbare luiers te wennen maar ik ben blij dat ik het toch een 2e kans heb gegeven. Ik wil dan ook elke (toekomstige) moeder aanraden om je hier eens in te verdiepen, vooral in de verschillende wasbare luier systemen. En geef niet te snel op, zoals ik heb gedaan šŸ˜‰ 

Wist je trouwens dat je ook wasbare zwemluiers kunt kopen? Super handig.. Na het zwemmen kun je ze makkelijk uitspoelen onder de kraan of (wanneer ze vuil zijn) in de wasmachine gooien. Daarnaast zien ze er een stuk leuken uit dan de wegwerp luiers. 

https://bumsies.nl/

Gerelateerde artikelen

Grote broer of zus worden, een hele opgave

In de online babywinkel vindt je de leukste cadeaus voor pasgeboren babyā€™s

Tafelzeil zo handig met kleine kinderen