ABNY
Vakantie

Ronde van de steden van Bulgarije.

goedkope reizen

Het lijkt ons alleen maar dat Bulgarije klein is. Alleen de kust is verdeeld in zuidelijk en noordelijk. Ten zuiden ligt het beroemde Sunny Beach, vergeet de oude en karakteristieke Nessebar niet. Het noorden is de al even beroemde resorts van Golden Sands, Albena, Riviera en Sunny Day. De Zwarte Zeekust van Bulgarije staat bekend om enkele van de beste zandstranden van Europa. Er zijn maar weinig landen in Europa die kunnen bogen op zo’n overvloed aan stranden die door de Europese Raad zijn bekroond met de ere “blauwe vlag” – een symbool van een milieuvriendelijk strand – zoals Bulgarije. Tegenwoordig wapperen “blauwe vlaggen” over twaalf resorts in Bulgarije! Maar het is niet minder aangenaam dat er hier niet zo’n hitte is, waarvan onze toeristen kreunen in hetzelfde Turkije en op de stranden van Spanje. In de zomer is het zelden boven de 30 ° C (dit betekent dat je niet bang hoeft te zijn als het hotel geen airco heeft) en het water warmt op tot 25 graden. De bodem, bedekt met fijn en echt goudkleurig zand, is vele, vele meters te zien. Gooi een munt in zee om hier weer terug te komen.

Albena

Fans van buitenactiviteiten zullen Albena ongetwijfeld leuk vinden. Lokale hotels bieden toeristen allerlei zomeractiviteiten, van waterskiën en windsurfen tot parasailen en golfen.

Gouden Zanden

Golden Sands is een ideale plek voor gezinnen met kinderen. Er is iets om je te amuseren voor ouders (kuuroorden met “toeters en bellen” zoals geur- en thalassotherapie die ons publiek vertrouwd zijn geworden) en kinderen (het plaatselijke waterpark heeft iets om trots op te zijn).

Riviera

Riviera Club is een elite vakantiebestemming. Er zijn 6 luxe hotels in een luxe park aan de kust. Rust is hier niet voor iedereen beschikbaar. Maar degenen die het kunnen betalen, zullen echt plezier beleven. Favoriete vakantiebestemming voor medewerkers van diplomatieke missies en leden van de regering van het land.

Zonnige Dag

Een klein gezellig complex bestaande uit 4 eersteklas hotels. Een aanrader voor mensen die van een rustige vakantie houden. Het staat bekend om zijn balneologische complexen in de Marina en Palace hotels.

Zonnig Strand

Er wordt aangenomen dat de zuidkust goedkoper is, dus er zijn altijd veel jonge mensen, evenals vakantiegangers met kinderen – hier is alles aan gedaan. Als ouders besluiten om in de disco te “dumpen”, is er altijd een Russisch sprekende oppas voor de kinderen. Ja, negen kilometer Sunny Beach is een waar paradijs voor studenten: er zijn meer dan honderd hotels, en er zijn drie keer meer restaurants.

Waarom zou je je niet kwellen met een menu van restaurants aan de kust? Begin met een gearomatiseerde Shopska-salade met komkommers, tomaten en fetakaas. Vraag dan om een ​​koud “cadeau”, en bestel dan “shkembe chorba” (soep gemaakt van varkensmaag) of “agneshka kurban chorba” (dit is al lamssoep). Vraag voor warme maaltijden om een ​​stuk vlees gebakken op een rooster, “pyrzhol”, en ontzeg jezelf geen “kebabchet”, lange schnitzels. Wat drinken we vandaag? Bulgaarse wijn, natuurlijk. Rode cabernet of merlot, dessert “dimyat”, zoete “dimyat” van witte druiven. Vraag nu om een ​​rekening.

Aangenaam verrast? Zou nog steeds …

https://www.dergatsjev.be/2020/07/bulgaria-aqua-paradise-resort-goedkope.html

Gerelateerde artikelen

Vakantie naar Turkije

Boek een fantastisch vakantiehuis in Zuid-Frankrijk

Heerlijk uitrusten in een vakantiehuis waar honden zijn toegestaan