ABNY
Huishoudelijk

Welke factoren vergroten het risico tot een lekkage?

Lekkages kunnen water verspillen, uw huis beschadigen en ongewenste organische groei stimuleren. Omdat u de meeste leidingen in uw huis niet kunt zien, weet u helaas niet altijd dat er een lek is ontstaan. Een van de beste manieren om uw huis tegen toekomstige lekken te beschermen, is door te kijken naar veelvoorkomende situaties die lekken veroorzaken. In dit artikel zetten we de meest populaire factoren op een rij die ervoor kunnen zorgen dat uw leidingen druipen.

 

Gebroken zegels

Bij de installatie van uw toestellen heeft de aannemer afdichtingen aangebracht rond alle wateraansluitingen. Afdichtingen verschijnen ook op andere plaatsen, zoals op de deur van uw vaatwasser. Naarmate uw apparaten ouder worden, kan de verzegeling breken of verslijten. Als u condensatie op uw apparaat of plassen in de buurt van het apparaat opmerkt, is de verzegeling mogelijk verbroken.

 

Verstopte lijnen

Veel verstopte afvoeren veroorzaken eenvoudigweg ongemak. Sommige klompen kunnen echter leiden tot overlopende of gesprongen leidingen. Obstakels in afvoerbakken van de airhandler of in uw goten leiden bijvoorbeeld vaak tot ernstige waterschade. Houd uw dakgootsysteem schoon om ernstige verstoppingen te voorkomen.

 

Corrosie

Naarmate uw leidingsysteem ouder wordt, kunnen roest en andere vormen van corrosie de leidingen wegvreten. Als u verkleuring of kromtrekking van uw leidingen opmerkt, laat dan direct een loodgieter Amsterdam de schade beoordelen. Als u een ouder sanitair systeem heeft, overweeg dan om de leidingen te vervangen met een hoog risico op corrosie voor nieuwere modellen.

 

Beschadigde pijpverbindingen

Waar uw leidingen aansluiten, vertegenwoordigt vaak het zwakste punt in een lijn. Na verloop van tijd kunnen pijpverbindingen verslechteren en lekken veroorzaken. Helaas zijn de meeste pijpverbindingen niet gemakkelijk zichtbaar. Als uw luidruchtige leidingen heeft die een tikkend of bonzend geluid maken, vooral als u het warme water aanzet, is de kans groot dat uw leidingverbindingen onder grote druk staan. Laat eens per jaar een loodgieter Amsterdam uw systeem evalueren.

 

Overmatige waterdruk

Een hoge waterdruk kan prettig aanvoelen, maar een te hoge of ongelijkmatige druk kan uw leidingen overbelasten. De meeste leidingen en kranen zijn alleen bestand tegen een bepaald niveau van waterdruk. Elke extra druk kan lekken veroorzaken.

 

Binnendringende boomwortels

Enkele van de meest voorkomende waterlekken beginnen eigenlijk buiten uw huis in plaats vanbinnen. Boomwortels kunnen bijvoorbeeld de waterleidingen binnendringen, waardoor vocht in uw tuin sijpelt. Als u nieuwe natte plekken of zinkgaten in uw tuin opmerkt, een plotselinge daling van de waterdruk ervaart, of als er bomen dicht bij uw huis groeien, laat dan een loodgieter controleren op indringing.

 

Losse wateraansluitingen

Soms raken de slangen en leidingen die uw apparaten van water voorzien los, waardoor een lek ontstaat. Vaak ontstaan ​​losse wateraansluitingen als gevolg van verschuiven. De slang van uw wasmachine kan bijvoorbeeld gaan lekken door schudden tijdens het centrifugeren. Als u een lek in de wateraansluiting heeft, merkt u mogelijk dat er water rechtstreeks uit de toevoerleiding loopt of plassen rond het apparaat vormen. Als u een stijging van uw waterrekening heeft opgemerkt, een muffe geur rond een afvoer, een verandering in de waterstroom of andere waarschuwingssignalen van een actief lek, neem dan contact op met een loodgieter Amsterdam. Een professional kan overal in uw huis lekken opsporen en behandelen, inclusief lekken die verborgen leidingen in uw muren of vloeren aantasten.

https://www.loodgieter-amsterdam.net/

Gerelateerde artikelen

Waarom je een elektrische boiler aan zou moeten schaffen.

Mooi afgewerkt met plinten op maat

Winterse lekkages voorkomen