Hoe zorg ik ervoor dat mijn huis verkoop klaar is?

Elke verkoper wil dat zijn huis snel wordt verkocht met een grote winst, maar er is meer dan geluk voor nodig om dit te realiseren. Het vereist een zorgvuldige planning over hoe u uw huis professioneel kunt voorbereiden om kopers te overtuigen. Wij van NVM makelaar Amersfoort zetten de beste tips op een rij.

 

Maak uw huis onpersoonlijk

Pak uw persoonlijke foto’s, familiestukken en andere voorwerpen in die potentiële kopers kunnen afleiden waardoor deze een mogelijke verkoop kunnen schaden. U wilt kopers een onpersoonlijke, schone omgeving bieden, zodat ze zich kunnen voorstellen dat het huis misschien is versierd met hun eigen foto’s, meubels en kunstvoorwerpen. Door uw huis te depersonaliseren, wordt het voor potentiële kopers makkelijker om te visualiseren hoe het huis er gevuld met hun eigen items uit zou kunnen zien.

 

Ruim uw huis op

Mensen hebben de neiging om door de jaren heen een verbazingwekkende hoeveelheid spullen te verzamelen. Redenen om items te behouden zijn onder meer een emotionele gehechtheid, de intentie om de spullen in de toekomst opnieuw te gebruiken of te repareren, of een wens om ze door te geven aan anderen. Als u echter veel spullen meer dan een jaar niet heeft gebruikt, dan heeft u ze waarschijnlijk niet nodig. Verwijder ook boeken uit boekenkasten en ruim alles van uw aanrecht op. Essentiële spullen die u dagelijks gebruikt, kunnen worden opgeborgen in kleine dozen die u in een kast kunt plaatsen wanneer u ze niet gebruikt. Makelaar Amersfoort beschouwt dit proces als een efficiënte start van uw verpakking.

 

Verwijder of vervang favoriete items

Als u van plan bent bepaalde raambekleding, inbouwapparatuur of armaturen mee te nemen, verwijder deze dan voordat u het huis laat zien. Een koper vertellen dat ze een item niet kunnen hebben dat bij het huis hoort en de aantrekkingskracht vergroot, kan de verkoop schaden.

 

Kleine reparaties uitvoeren

Vervang gebarsten vloer- of tegels en repareer eventuele gaten in de muren. Repareer lekkende kranen en deuren die niet goed sluiten, evenals keukenladen die vastlopen. Overweeg om muren in neutrale kleuren te schilderen, vooral als ze momenteel felroze of paars zijn. Geef kopers geen enkele reden om uw huis te herinneren als “die met de oranje badkamer”. Vervang doorgebrande gloeilampen en overweeg ook om lampen te vervangen die al een tijdje in gebruik zijn. Voorkom dat er een lamp doorbrandt als u de lichtschakelaar omdraait. Het is een klein incident dat gemakkelijk kan worden vermeden als u opmerkzaam bent. U wilt dat de ervaring van de koper zo positief mogelijk verloopt. Voorgoed advies kunt u contact opnemen met NVM makelaar Amersfoort.

 

Laat het huis schitteren

Om uw huis voor te bereiden om door potentiële kopers te worden bekeken, kan het nodig zijn een professionele schoonmaakploeg in te huren. Het schoonmaken kan het wassen van de ramen van binnen en van buiten omvatten; een hogedrukreiniger huren en trottoirs en de buitenkant besproeien; badkuipen, douches en gootstenen; en het polijsten van chromen kranen en spiegels. Zorg ervoor dat al het stof wordt verwijderd van onder het meubilair, in de kasten en kasten en overal waar het zich kan verbergen. Probeer deze netheid te behouden door dagelijks te stofzuigen, vloeren in de was te zetten, meubels af te stoffen en de badkamers en keuken vlekkeloos te houden. Hang schone gastendoekjes op. Houd ook het toiletdeksel gesloten als het niet in gebruik is. Voor meer advies kunt u vrijblijvend contact opnemen met makelaar Amersfoort

https://www.schoofmakelaardij.nl/