48 maanden obligatie of Annuïteiten obligatie

Stel, u heeft een som geld waar u niet onmiddellijk gebruik van hoeft te maken. U weet dat uw kapitaal jaarlijks aan waarde zal verliezen door inflatie en u wilt verstandig omgaan met uw vermogen. Dat wil zeggen dat u er niet mee wilt speculeren in risicovolle aandelen die geen garantie hebben om in waarde te stijgen. Daarom heeft u besloten te investeren in obligaties. Dat is namelijk veel veiliger en zo beschermt u uw kapitaal voor de toekomst. Maar welke vorm van obligaties kopen is de meest geschikte voor uw situatie?

 

48 maanden of annuïteiten?

Bij IFH-Holding kunt u kiezen tussen twee verschillende vormen van obligaties, beiden met hun eigen voor- en nadelen. Welke u kiest, hangt af van uw eigen wensen en noden. Bent u van plan om uw kapitaal te gebruiken als aanvulling van uw loon of pensioen? Of wenst u het kapitaal te bewaren voor later gebruik, terwijl het toch wat oplevert in de tussentijd?

 

Uw appeltje voor de dorst

Heeft u uw geld gedurende 4 jaar – de looptijd van de obligatie – niet nodig, dan kunt u de 48 maanden obligatie kopen. U krijgt dan jaarlijks de rente uitbetaald en aan het einde van de termijn krijgt u uw volledige kapitaal teruggestort. Op die manier heeft u elk jaar een leuk extraatje in de vorm van de rente en blijft uw kapitaal onaangeroerd. U moet dan wel zeker zijn dat u gedurende de looptijd van de obligatie niet onverwachts toch uw kapitaal nodig heeft. Deze investering is het meeste geschikt voor iemand die van plan is om over enkele jaren een grote kost te maken, maar ondertussen het kapitaal optimaal wil doen renderen.

 

Uw kapitaal als aanvulling

Als u van plan bent om maandelijks een gedeelte van uw kapitaal aan te wenden als aanvulling van uw loon of pensioen, dan kunt u annuïteiten obligaties kopen. Deze vorm van investeren in obligaties geeft u elke maand gedurende de volledige termijn een deel van uw kapitaal terug én een gedeelte rente daarbovenop. Zo krijgt u maandelijks een mooi bedrag op uw rekening gestort dat u kan gebruiken zoals u wenst. Dit is een perfecte investering voor personen die hun maandelijks budget wensen te optimaliseren.

 

De keuze is aan u

Investeren in obligaties verzekert de investeerder van diens return on investment. Bij IFH-Holding kunt u obligaties kopen aangepast aan uw noden en levensstijl. Ongeacht uw keuze kunt u rekenen op een degelijke, verzekerde rente. Het rendement van de 48 maanden obligatie en de annuïteiten obligatie is hetzelfde. Het verschil tussen de twee zit in de manier waarop u uw kapitaal terugbetaald wens te krijgen, in één keer aan het einde van de looptijd of maandelijks stuk voor stuk. Wat u ook kiest, u zult goede zaken gedaan hebben.

 

https://ifh-holding.nl/