ABNY
Zakelijk

Zo onderhoud je je printer

Niemand zit toch te wachten op een printer die hapert of zelfs uitvalt. Als je je printer goed onderhoud, kun je deze vervelende situaties voorkomen en kun je de levensduur van je printer verlengen. In dit artikel geven we je uitleg over hoe je een printer moet onderhouden.

Printers hebben niet erg vaak onderhoud nodig. Wanneer je de onderhoudsbeurt één keer per twee jaar doet, zit je vaak al goed. Als je je printer echter heel vaak gebruikt en heel veel print, kun je deze beter ieder jaar een onderhoudsbeurt geven. 

De printer schoonmaken

Het belangrijkste van het onderhoud van een printer is het schoonmaken daarvan. Als je printer niet meer goed schoon is, gaat dit ten koste van de printkwaliteit. Zo kunnen de afdrukken minder scherp worden of kan er een waas overheen komen. Er kunnen ook tonervlekken, vegen of markeringen ontstaan. Hieruit kun je afleiden dat de printer waarschijnlijk een onderhoudsbeurt nodig heeft. 

Sommige printers beschikken over een reinigingsproces dat gemakkelijk ingeschakeld kan worden. De printer gaat dan zelf aan de slag om zichzelf te reinigen. Tijdens dit proces drukt de printer een aantal reinigings pagina’s af, ook stopt de printer af en toe. Geef de printer dus ruim de tijd en schakel deze niet tussentijds uit. Sommige printers kunnen ook met een doek schoongemaakt worden.

Het echte onderhoud

Als je je printer regelmatig schoonmaakt, ga je al een stuk verder dan veel mensen doen. Wil je echt goed onderhoud plegen, dan kun je een speciale onderhoudskit aanschaffen. Met zo’n onderhoudskit kun je gemakkelijk je printer reinigen Soms kom je dan onderdelen tegen die versleten zijn en die vervangen moeten worden. 

Voor zowel het onderhoud al het vervangen van versleten onderdelen kun je ook een professional inschakelen. Zo ben je geen extra tijd kwijt aan het onderhouden van de printer en weet je zeker dat het goed gedaan wordt. Er zijn verschillende bedrijven die dit voor een niet al te grote prijs voor je kunnen doen, bezoek daarvoor de website en ontdek wat deze bedrijven te bieden hebben.

 

Gerelateerde artikelen

Administratiekantoor Ruurlo, uw administratie perfect op orde

Hoe kan je een aanvullend pensioen opbouwen?

De leukste accessoires voor op kantoor