ABNY
Zakelijk

De voordelen van het gebruik van een transportband

Als kweker heb je een druk leven en wanneer je geen hulpmiddelen hebt kan het zijn dat je behoorlijk lange dagen moet maken. Hulpmiddelen, zoals transportbanden, kunnen bijdragen aan het verhogen van de productie en het besparen van arbeid. 

In het artikel hieronder praten we je bij over de voordelen die een transportband, van bijvoorbeeld Van Trier Europe, voor jouw bedrijf kan hebben. We sommen een aantal punten op en geven je daar wat extra uitleg bij.

Een meer ergonomische werkplek

Werken in de land- of tuinbouw kan fysiek erg belastend zijn. Het vervoeren en verplaatsen van verschillende voorwerpen kan zwaar zijn voor je werknemers, waardoor ze misschien sneller rug- of nekklachten zullen krijgen. Door het gebruik van transportbanden wordt het vervoeren van deze voorwerpen vergemakkelijkt en hoeven je werknemers minder met zware spullen te sjouwen.

Een transportband verhoogt je productie

Als je een vast aantal vierkante meters tot je beschikking hebt, lijkt het onmogelijk om je productie te verhogen zonder dat dit ten koste gaat van plantkwaliteit. Met het gebruik van transportbanden is het voor bijvoorbeeld potplantenkwekers mogelijk om elke beschikbare vierkante meter optimaal te benutten. Wanneer je bijvoorbeeld een beloopbare transportband aanschaft, zorgt dat ervoor dat je geen ruimte vrij hoeft te houden voor een looppad. Ook zorgen transportbanden voor vrijheid om de teelt vakken los van elkaar te verplaatsen.

Je efficiëntie wordt verhoogt

Klanten willen hun bestellingen razendsnel geleverd hebben. Daarbij neemt ook de vraag naar maatwerk toe, wat ervoor zorgt dat de efficiëntie van het productieproces achteruit gaat. Met een transportbanden systeem kan een efficiënte bedrijfsvoering bereikt worden. Transportbanden zorgen namelijk voor een betere en snellere aanvoer van planten naar het sorteer- en/of afleverproces. Omdat dit sneller gedaan kan worden, is het gemakkelijker om de efficiëntie in de bedrijfsvoering omhoog te schroeven.

Minder arbeidskrachten met een transportband

Zoals altijd wanneer je een machine aanschaft voor je bedrijf, neemt een transportband een deel van het werk over. Dit zorgt er dan ook voor dat je je arbeidskrachten ergens anders voor in kunt zetten en dat je minder snel nieuwe werknemers in zult moeten huren. 

 

Gerelateerde artikelen

Trainingen OR in de praktijk

Bedrijven die salarissen berekenen

Voordelen van het inhuren van een accountantskantoor