Waarom heb je een verzendlabel nodig?

Waarom heb je een verzendlabel nodig?

In dit digitaal tijdperk zijn handgeschreven adressen op enveloppen en pakketjes volledig passé en eigenlijk alleen nog geschikt voor postverkeer in de privésfeer. Bij commercieel gebruik wordt met de hand geschreven communicatie ondertussen als weinig professioneel ervaren.

Knippen en plakken

Adressen op enveloppen afdrukken via je printer oogt prima maar het kost veel tijd en is vaak nogal omslachtig. Papieren etiketten afdrukken en deze op je pakketjes vastmaken met tape, kan netjes gebeuren maar het is zeker niet de meest elegante en kwaliteitsvolle methode. Bovendien is deze manier van werken misschien nog wel haalbaar als je pas als ondernemer bent gestart maar eens je zaak aan het draaien is, zal je deze methode niet lang kunnen volhouden.

Labels printen, plakken, klaar

De meest verzorgde enveloppen en pakketjes verkrijg je door gebruik te maken van zelfklevende en reeds op maat gesneden adres- en verzendlabels. Kwalitatieve labels, eventueel voorzien van je eigen logo, geven je bedrijf bovendien meer cachet en zullen zeker bijdragen aan je klanten vertrouwen.

Adres- versus verzendlabels

Om informatieve brieven en reclamefolders te versturen, volstaan adreslabels maar indien je pakketjes verstuurt, is een verzendlabel meer geschikt. Verzendlabels zijn voorzien van een door jou gegenereerde of aangevraagde barcode met verzendinformatie zodat je je verzonden pakketje kan volgen tot op de bestemming, de zogenaamde track and trace. Een toegevoegd retourlabel maakt het voor jou makkelijk om retourzendingen efficiënt op te volgen en verlaagt bij de klant ook de drempel om bij jou te bestellen.

Dymo 99012

Dymo 99012 etiketten hebben een standaardafmeting van 89x36mm en kunnen daarom worden gebruikt als adres- en als verzendetiket. Ze zijn ook helemaal geschikt om digitale postzegels op af te drukken. Ze zijn gemaakt van polypropyleen, een stevige kunststof en ze zijn permanent klevend. Ze zijn waterdicht, kras- en scheurbestendig. Ze zijn bovendien bestand tegen temperaturen tussen -30°C en 80°C. Met deze labels ben je dus zeker dat je pakketjes ongehavend hun bestemming zullen bereiken

Afdrukken in 1, 2, 3

Etiketten met een gewone printer printen, is over het algemeen omslachtig en duur. Dymo 99012 etiketten kunnen snel en eenvoudig worden gedrukt met een Dymo labelprinter. Dymo labelprinters zijn klein en dus flexibel te gebruiken, ze verbruiken weinig energie en het verlies aan etiket is nagenoeg nihil. Het afdrukken verloopt thermisch waardoor je bovendien geen dure inktpatronen nodig hebt en ze gemakkelijk zijn in onderhoud.

https://crazylabels.nl