ABNY
Woning en Tuin

Huisnummer kopen, uit welke soorten kan je kiezen?

Het huisnummer speelt bij de voordeur van een woning een belangrijke rol. Een huisnummer toont niet alleen het nummer aan voor eventuele bezoekers die je kunt ontvangen, een huisnummer met een passend bordje zorgt ook meteen voor een mooiere uitstraling. Dit kan bij belangrijk bezoek leiden tot een goede eerste indruk en het oogt uiteraard zeer elegant. Er zijn talloze soorten huisnummers. Welke variant bij jouw voordeur past is vooral afhankelijk van hoe jouw voordeur eruit ziet en wat je persoonlijke smaak is. Hieronder vindt je enkele soorten huisnummers waaruit je eventueel zou kunnen kiezen. Een huisnummer kopen wordt zo een stukje eenvoudiger.

Huisnummer van leisteen

Een huisnummer van leisteen is over het algemeen een ruw, maar erg elegant ogende huisnummer. Vaak is een leistenen huisnummer grijs-achtig gekleurd. Het nummer bevindt zich in de meeste gevallen in een wat lichtere grijstint op het bordje. Onder of naast het nummer kun je er ook voor kiezen je naam op het leisteen te laten zetten. Bij leisteen worden nummers meestal op het bordje gezet door middel van lasergraveringen. Dit zorgt er tevens voor dat het huisnummer bestendig is tegen vrijwel alle weersomstandigheden. 

Huisnummer van glas

Glazen huisnummers komen steeds vaker voor. Een huisnummer van glas wekt over het algemeen een zeer luxe indruk. Dit wordt met name veel gebruikt bij luxe rijtjeshuizen. Schoon en doorzichtig glas geeft een nette uitstraling en de nummers staan hier meestal in het wit of zwart op. Bij een glazen huisnummer is meestal het glas de voorplaat en bevindt zich 1 tot 2 centimeter achter het glas nog een achterplaat. Dit achterplaat kan bijvoorbeeld bestaan uit RVS. 

Huisnummer van hout

Een huisnummer van hout wordt over het algemeen als wat minder modern beschouwd, maar alsnog kan het een erg elegante uitstraling geven. Een houten huisnummer moet maar net bij je voordeur passen. Er zijn bij houten huisnummers ook veel verschillende soorten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een soort boomstam, licht gekleurd hout of donker hout. In een houten huisnummer worden de cijfers en eventuele letters meestal gegraveerd. Het is wel van belang goed te kijken of het huisnummer dat je kiest wel goed tegen weersomstandigheden kan, want dit is bij hout niet altijd het geval. 

Huisnummer van metalen

Als je houdt van zo standaard mogelijk kan een huisnummer van metaal een goede optie zijn. Hierbij komt niet veel poespas bij kijken, het is een simpel metalen bordje, vaak zilver of zwart met je huisnummer erop. Ook je naam kan er uiteraard op staan. Het voordeel van een metalen huisnummer is dat deze bij vrijwel iedere voordeur past. Meestal valt het bordje niet heel erg op. Wel wekt een nette metalen huisnummer ook een nette indruk op bij mensen. Daarnaast is een huisnummer van metaal vaak goed zichtbaar.

Gerelateerde artikelen

Hoe verkoop ik mijn huis sneller?

Taxatie van uw huis: u regelt het zelf!

Uw eigen huis nabij Valencia