ABNY
Financieel

Wat is iDIN?

Voor veel mensen is de finance niche een wereld apart. Belastingaangifte doen, je hypotheek regelen, of online betalingen doen zijn niet per se zaken waar de meeste personen warm voor lopen. Toch is de financiële sector een sector waar constant geïnnoveerd wordt.

Wat dacht je van Blockchain wat door steeds meet banken wordt omarmt? Of heb je wel eens gehoord van iDIN? 

Fintech

Deze innovaties kun je ook wel scharen onder Fintech. Dit staat voor financiële technologie en omvat nieuwe en bestaande technologie in de wereld van finance. 

Een dienst die er al een tijd is, inmiddels ook van naam is veranderd is de zogenaamde verificatie via je bank: oftewel iDIN. Met iDIN kunnen mensen zich identificeren en inloggen bij aangesloten organisaties. Zo hoef je minder inloggegevens van websites te onthouden.

iDIN kun je vergelijken met iDEAL. Het is dan ook gebaseerd op internetbankieren en gebruikt dezelfde beveiligingstechnieken. Als je gebruik wilt maken van iDIN via bijvoorbeeld een desktop of laptop, dan heb je een identifier of scanner van je bank nodig.

Waar kun je IDIN gebruiken?

Op de site van PayIBAN lezen we dat iDIN al gebruikt wordt door bedrijven zoals Mediamarkt, FC Utrecht, BNP Paribas, De Nederlandse loterij etc. Bovendien ondersteunen alle grote banken van Nederland het gebruik van iDIN.

Wat kost IDIN?

Banken bepalen zelf welke kosten ze in rekening brengen voor iDIN. Om als ondernemer iDIN aan te bieden dien je speciale afspraken te maken met de bank, of met een organisatie zoals PayIBAN. Iedere bank voert daarbij zijn eigen prijsbeleid. De kosten zijn o.a. afhankelijk van het aantal transacties.

 

 

 

 

https://www.payiban.com

Gerelateerde artikelen

Incasso Rotterdam

Reyhan Uitzendbureau: Hausmeister zijn

Het Bruto Salaris