Schade Na Ongeval – Hoe Nu Verder?

Het is mogelijk dat je schade hebt opgelopen na een ongeval. Vaak wordt deze schade toegebracht door een andere partij, en daarom is het ook vanzelfsprekend om de schade ook bij deze partij te verhalen.

In dit artikel gaan wij je het proces uitleggen van schade claimen na een ongeval. Mocht je een slachtoffer zijn die op zoek is naar informatie rondom letselschade, lees dit artikel dan zeker door.

#1. Zoek Een Letselschade Specialist

De eerste stap in het proces is ook gelijk de belangrijkste, en dat is het zoeken van een letselschade specialist. Dit is belangrijk omdat zij het gehele traject je zullen bijstaan.

Je wilt dus niet zomaar de eerste en beste letselschade specialist inschakelen. Nee, je moet op zoek gaan naar een vakkundige partij met voldoende ervaring. Een partij die al meerdere mensen heeft kunnen helpen met het claimen van hun schade.

Met de juiste expertise wordt het gehele proces een stuk eenvoudiger, omdat zij weten wat ze te doen staat met uw zaak. Ga dus als eerst op zoek naar de juiste letselschade specialist.

Belangrijk: Veel letselschade specialisten brengen geen kosten in rekening. Dit is vanwege het feit dat je verzekering of de aansprakelijke partij de verantwoording moeten dragen voor de financiële gevolgen van het ongeval. Je kunt je dus geheel kosteloos laten adviseren.

#2. Bespreek De Mogelijkheden

Als je eenmaal een keuze hebt gemaakt wat betreft een specialist, dan is het tijd om met elkaar de mogelijkheden te bespreken. Zo is het essentieel om goed te beschrijven wat de gevolgen zijn van het ongeval.

Het is dus eerst belangrijk om je verhaal te doen en de gebeurtenissen van het ongeval nogmaals samen door te lopen. Je doet je verhaal tegen de expert en vervolgens krijg je op korte termijn antwoord.

Zien zij geen mogelijkheid tot het verhalen van een schadeclaim, dan zal je dit ook zeker snel te horen krijgen. Maar in vele gevallen zijn de financiële gevolgen wel te verhalen, en zullen zij hier ook direct werk van maken.

Het kan dus zo zijn dat je na enkele weken of maanden al een voorschot krijgt van de verzekering. Je zult snel na je eerste contact met de specialist horen wat er te halen valt.

#3. Claim Uw Schade

De laatste stap in dit proces is het daadwerkelijk claimen van uw schade bij de tegenpartij en of verzekeraar. Afhankelijk van het ongeval is er vaak al vrij snel sprake van duizenden euro’s aan schade.

Een goede specialist zal er voor zorgen dat hier snel werk van gemaakt wordt, zodat je snel verder kunt. Zo zullen zij namens jouw contact opnemen met de partij die aansprakelijk is voor de schade.

In vrijwel negen van de tien gevallen kunnen de desbetreffende partijen onderling tot een overeenkomst komen. Het is eventueel mogelijk dat beide partijen er niet uit komen, waardoor er een rechtszaak komt.

Mocht dit het geval wezen, dan hebben de meeste letselschade specialisten hiervoor juridische contacten die zij kunnen inschakelen. Maar nogmaals, niemand zit op een rechtszaak te wachten dus beide partijen hebben er baat bij als alles zo snel mogelijk wordt opgelost.