ABNY
Image default
Tuin en buitenleven

De voordelen van Douglas hout bij jouw lokale houthandel in Roosendaal

Veel mensen gebruiken Douglas hout voor hun tuinprojecten. Waarom eigenlijk? Er zijn immers veel meer houtsoorten verkrijgbaar en sommige daarvan zijn nog goedkoper ook! Het dan ook vooral een combinatie van prijs en duurzaamheid waarom Douglas hout populair is voor buitenprojecten. Het gaat veel langer mee dan bijvoorbeeld vurenhout, je hoeft het niet tot nauwelijks te bewerken voor een lange levensduur en het stevig materiaal dat zich toch verrassend makkelijk laat bewerken. Ontdek alle voordelen van Douglas hout voor jouw volgende project!

Voordelen van Douglas hout voor buitenprojecten

De voordelen van tuinhuizen van Douglas hout zijn legio. Zo is de prijs aantrekkelijk. Douglas hout wordt vaak dicht bij huis gekapt en dat scheelt aanzienlijk in de prijs die je per meter betaalt. Daarnaast is het stevig genoeg om, ook onbewerkt minstens tien jaar mee te gaan maar kun je het eenvoudig en zonder speciale gereedschappen bewerken. Het heeft een mooie kleur, ook wanneer het met de jaren vergrijst en wanneer je het hout beitst kun je de levensduur maar liefst verdubbelen! Heb je liever zo min mogelijk werk aan je nieuwe tuinhuis? In Roosendaal kun je ook Douglas hout kopen dat al geïmpregneerd is.

Aandachtspunten bij tuinhuizen van Douglas hout

Wil je een tuinhuis van Douglas hout (laten) maken? Dan heb je de keuze uit talloze voorbeelden. Bij een lokale houthandel in Roosendaal kun je deze bekijken om inspiratie op te doen. Ga je voor een eenvoudig schuurtje of wil je een luxe tuinhuisje met veranda? Nadat je een keuze hebt gemaakt zijn er nog een aantal aandachtspunten waar je rekening mee moet houden wanneer je Douglas hout als bouwmateriaal gebruikt.

Douglas hout is relatief gevoelig voor vocht. Daarom is het aan te raden om je tuinhuis niet direct op de grond te zetten maar op een betonnen ondergrond. Voor optimale duurzaamheid is het dan ook aan te raden om je nieuwe tuinhuis te impregneren of te beitsen.