ABNY
Gezondheid

Het lichaam ontgiftigen en detoxen

Schadelijke stoffen verlaten ons lichaam via diverse lichaamssystemen. Het lichaam is als het ware een biochemische fabriek die schadelijke stoffen kan scheiden. De goede stoffen wordt opgenomen en de schadelijke onschadelijk gemaakt. Een Detox of Ongiftings kuur is heerlijk voor ons lichaam, maar dit kan je beter niet al te lang doen, want dat is niet goed voor het lichaam.

Bovendien is het beter om dit onder medische begeleiding te doen.

Lever ontgiften

De lever ontgiften gebeurd uitsluitend onder begeleiding van een specialist. Hiervoor wordt gekozen om ontgifting op celniveau. De behandelingen zijn verschillend van persoon tot persoon. De voedingsstoffen die gebruik worden zijn o.a. vitamine C, Vitamine E, Cysteine, Geactiveerde houtskool, Silymarine. Belangrijk hierbij is veel te drinken.

De lever zorgt voor de aanmaak van Gal en Eiwitten. Op lange termijn kunnen de additieven, de toegevoegde suikers, smaak- en geurstoffen en alcohol schadelijk zijn voor de lever.

 

Sauna of Infrarood Cabine

Een bezoekje aan de sauna zuivert het lichaam, hierbij gaan de huidporien lekker openstaan en het lichaam wordt als het ware schoongespoeld. Saunabezoek heeft  positieve stofwisselingseffecten zoals

 • Vochtophoping afscheiden (Oedeem)
 • Afvoer van Toxines
 • Zorgt voor goede darm- en maagwerking

Voor de longen is het eveneens goed omdat er dieper wordt ademgehaald, het wordt door Longartsen positief bevonden. Astmatische mensen hebben hier ook baat bij.

De infrarood cabine is een goed alternatief voor de sauna, deze cabine zou je zelfs thuis nog kunnen plaatsen. De warme lampen hebben een positief effect op gewrichtspijnen.

Darmspoeling, Klysma

Als je last hebt van darmproblemen, incontinentie of bij een stoma dan zou een Klysma kunnen helpen.

Dit moet altijd onder toeziend oog van een medisch begeleider te gebeuren. Hierbij wordt er een slang via de anus ingebracht van een halve tot 2 liter kamillethee of water. Vastklevende ontlasting zal op deze manier worden losgeweekt. Vloeistoffen en ontlasting komt naar buiten zodat de darm weer schoon is.

Bij een ongezonde leefstijl, stress en milieuvervuiling hebben veel mensen last van obstipatie.

Manule Lymfedrainage

De Lymfe zuivert, draineert en voedt en Lymfedrainage heeft een natuurlijke functie in ons lichaam. Als deze vermindert door bijvoorbeeld een operatie, ongeluk, stress of een ziekte dan kan drainage ervoor zorgen dat het lymfestelsel wordt gestimuleerd. Het overtollige lichaamsvocht zal op deze manier worden afgevoerd.

De lymfeklieren worden op een speciale manier gemasseerd en wordt bij klachten  toegediend zoals

 • Hoofdpijn
 • Reuma
 • Longaandoeningen
 • Darmproblemen
 • Oedeem
 • Dystrofieen
 • Slapeloosheid
 • Spierpijn

Vasten

Je kan je lichaam reinigen door een bepaalde kuur te volgen vaak in het voorjaar of het begin van de herfst. De ene vastkuur zal sneller werken dan de andere. Aangeraden wordt  om dit onder medisch toezicht te doen vanwege de reacties die in het lichaam kunnen ontstaan.

De onderstaande kuren die je zou kunnen volgen

Fruitvasten

Hierbij wordt er driemaal daags 200-300 gram fruit gegeten.

Theevasten

Een bepaalde periode allen theedrinken bijvoorbeeld paardenbloem-, brandnetel- of goudsbloemthee.

Sapvasten

Hierbij wordt alleen groente- of fruitsappen gedronken. Dit wordt meestal 5 tot 7 dagen gevolgd.

Rijstvasten

Een paar keer per dag een kom rijst eten. Deze kuur bestaat uit 3 stappen van minimaal 5 dagen en bij elke nieuwe stap worden er enkele voedingsmiddelen aan toegevoegd.

Bij de beeindiging van het vasten is het zeer belangrijk om zorgvuldig over te gaan op vaste voeding. De reden hiervan is omdat er anders maag-, darmklachten kunnen optreden. Je lichaam moet echt wennen om weer grotere porties eten op te nemen.

Niet vasten als je de onderstaande aandoeningen hebt

 • Diabetes, Schildklieraandoeningen, Maagzweren, Chronische infecties, Hartaandoeningen
 • Zwangere vrouwen
 • Bij ernstige verzwakking
 • Eetstoornis
 • Bij psychische druk

Aangeraden wordt om vasten onder professionele begeleiding te doen en het niet lang te doen omdat het niet goed is voor het lichaam. Meer informatie is te vinden op de website van www.voedingsdeskundige.nl

https://www.voedingsdeskundige.nl/detox-ontgiften-van-het-lichaam/

Gerelateerde artikelen

Zoek je rusthuizen of serviceflats? Zivi groepeert allerlei handige informatie over woonzorg!

CBD olie, wat is het nou eigenlijk en waar moet je allemaal op letten?

Op zoek naar een tandartsstoel