ABNY
Woning en Tuin

Zo maak je je plafond schoon

De vloer wordt wekelijks en soms wel dagelijks schoongemaakt, ook jouw meubilair kan op een regelmatige reinigingsdienst regelen, maar hoe zit het precies met jouw plafond? Hoe vaak maak jij je plafond nu echt schoon? Omdat de plafonds veelal veel te hoog zijn om makkelijk bij te kunnen, staat het reinigen van het plafond laag op het lijstje met to-do’s. Is jouw plafond wel degelijk toe aan een schoonmaakbeurt of betrek je binnenkort een nieuwe woning waarvan het plafond wel een opknapbeurt kan gebruiken? Lees dan gauw verder voor tips om het plafond te reinigen.

Schoonmaken op een rolsteiger

Moet je een groot plafond schoonmaken en voorzien van een nieuw likje verf? Pak dit project dan goed aan en huur een rolsteiger. Je kunt dan verhoogd werken en de installatie kun je eenvoudig door de ruimte rollen. Zo kun je in één keer het hele plafond reinigen, zonder een lamme arm te krijgen. Bekijk de kamersteigers van Rolsteiger.net. Deze kun je voordelig huren en worden aan huis bezorgd. Je neemt al jouw schoonmaakartikelen mee op de steiger en kun in één keer de klus klaren. Je hoeft niet boven je macht te werken en hoeft niet de ladder op.

Uitschuifbare stokken

Een andere manier om snel jouw plafond te voorzien van een schoonmaakbeurt, is door gebruik te maken van uitschuifbare stokken voor jouw bezem en dweilen. Je kunt met een lange stok vaak net bij het plafond. Neem het plafond eerst af met een droge doek en vervolgens met een natte doek. Ook om het plafond te schilderen, kun je gebruik maken van een verlengde schilderstok. Je werkt wel boven je macht en het kan dus best wat energie kosten. Voor ergonomisch gemak is werken op een rolsteiger een stuk fijner.

 

Wil je jouw plafond ook een goede schoonmaakbeurt geven? Maak deze dan niet alleen schoon met een sopje, maar geef het plafond gelijk een nieuw likje verf. Je hoeft helemaal niet boven je macht te werken of gevaarlijk te werk gaan met een ladder. Kijk eens naar de kamersteigers van Rolsteiger.net en huur een rolsteiger voor jouw schoonmaakproject. Zo maak je jouw plafond snel en veilig schoon.

 

Gerelateerde artikelen

Verhuisdozen van de verhuisdozen-winkel zijn van absolute topkwaliteit.

Verhuizen en offertes vergelijken? Hier moet je op letten.

Vocht in uw kelder of muren?