ABNY
Image default
Eten en drinken

Zelf pizzadeeg maken in 3 stappen

Aah pizza, wie is er niet gek op? Wanneer je aan pizza’s denkt, denk je misschien automatisch aan fervente bakkers met grote stenen ovens, maar dat is helemaal niet nodig. Pizza, en dus ook pizzadeeg, kun je heel gemakkelijk zelf maken en vervolgens bakken in je oven of je combimagnetron. Makkelijk en vrijwel net zo lekker!

Ingrediënten

Onderstaande ingrediënten zijn voor twee pizzabodems van zo’n 25-30 centimeter.

 

  • 300 gram bloem

  • 7 gram droge gist

  • Snuf zout

  • 2 eetlepels olijfolie

  • 160 milliliter warm (maar niet heet) water

Stap 1: mixen

Voeg alle ingrediënten samen in een kom en mix het in zo’n 10 minuten samen tot een soepel deel. Ga nu verder met de hand en kneed nog even verder, tot je er een vliesje van kunt trekken. Het moet een klein beetje lijken op kauwgum.

Stap 2: rijzen

Het pizzadeeg moet rijzen, begin dus op tijd met het maken van dit deeg. Als je het deeg goed gekneed hebt, kun je een kom lichtjes invetten met olie en de bal met deeg daarin leggen. Dek deze af met een schone theedoek en zet hem op een warme plek. Het deeg moet zo’n 30 tot 45 minuten rijzen tot het in volume verdubbeld is.

Stap 3: uitrollen en bakken.

Verdeel het deeg in twee gelijke bollen en rol het uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Dit is ook het moment om de oven voor te verwarmen op 200 graden Celcius. Beleg het deeg vervolgens met tomatensaus en natuurlijk toppings naar keuze. De pizza bak je in ongeveer 15 minuten goudbruin en knapperig.

Geen zin om te koken?

Heb je geen zin om zelf een pizza te gaan bakken, maar heb je nu wel enorm veel zin in een pizza? Dan kun je een pizza bestellen bij Woodstone in Alphen aan den Rijn