ABNY
Image default
Woning en Tuin

Hoe werken automatische deuren

Kinderen kijken met grote verwondering naar de wereld. Een roltrap kan hen makkelijk een half uur bezig houden. En ook automatische deuren roepen nieuwsgierigheid op. Je ziet het ze afvragen: “Hoe werken automatische deuren?”. Het lijkt ook wel een beetje op tovenarij. De kans dat je een volwassene voor een deur ziet dansen om uit te vinden hoe de deur werkt is minder groot (behalve als de sensore stuk is). Maar voor de meeste van ons is sinds de kindertijd één ding hetzelfde gebleven: we weten nog stééds niet hoe automatische deuren werken.

Tijd voor een antwoord!

Het begint bij de sensor

Automatische deuren “weten” dat ze moeten openen doordat de sensor hen vertelt dat er iemand aankomt. Er zijn verschillende sensoren die toegepast kunnen worden. Er zijn bewegingssensoren, druksensoren (onder de mat), lichtsensoren en andere sensoren. Welke gebruikt wordt hangt af van omgevingsfactoren.

Het openen van de automatische deur

Zodra de sensor signaleert dat er iemand aankomt, stuurt deze een signaal naar de elektronische aandrijving. Dit onderdeel zet de deur in werking. Een tandwiel begint te draaien en zet via een aantal rubberen riemen de deuren in beweging. Hierdoor komen de automatische deuren heel soepel in beweging. In de meeste gevallen sluit een automatische deur na een vooraf vastgesteld aantal secondes. Tenzij de sensor de deur laat weten dat er nog iemand in de buurt is, natuurlijk.

Hoe werken automatische deuren bij noodgevallen (evacuatie)?

Laten we hopen dat dit nooit nodig zal blijken, maar ook in noodgevallen kunnen automatische deuren goed werk verrichten. Hoe de deuren precies werken is afhankelijk van de gekozen strategie. Door je automatische deuren te koppelen aan een centraal systeem kunnen ze bij een evacautie in je voordeel werken. Een druk op de knop en alle automatische deuren gaan open.

Je kunt automatische deuren ook zo programmeren dat ze mensen wel toestaan bepaalde delen van het gebouw te verlaten, maar de toegang vervolgens blokkeren.

Bepaal de meest passende strategie voor jouw specifieke situatie en zodat de automatische deuren precies doen wat nodig is.

Hoe werken de deuren van Automatischedeuren24.nl

Alle automatische schuifdeuren of automatische draaideuren werken min of meer volgens de bovenstaande beschrijving. Maar niet alle automatische deuren werken even goed. Kies daarom voor Automatischedeuren24. Dankzij onze deskundige montage en ons efficiënte onderhoudsplan kun je voortaan de vraag hoe je automatische deuren werken beantwoorden met één enkel woord: “Goed”.