Op een juiste manier ademhalen

Bij ademhalen maak je gebruik van je neus en mond en neem je veel lucht in een keer naar binnen. Als je diep adem haalt neem je een paar seconden de tijd om zoveel mogelijk lucht binnen te halen en dit te gebruiken. Echter blijkt het dat deze manier van ademhaling schadelijk voor je kan zijn. Wist je dat al?

Ademhalen kan schadelijk zijn

Klinkt raar toch? Door adem te halen blijk je dus schade te kunnen toebrengen binnen je lichaam. Hoewel het niet meteen is dat deze schade onomkeerbaar is, kan het wel degelijk voor problemen op langere tijd zorgen. Zo kan te vaak te diep ademhalen zorgen voor scheurtjes in aderen of luchtwegen en daardoor kan dit allerlei vervelende gevolgen hebben. In sommige gevallen kan het ervoor zorgen dat buizen waar bloed of lucht door stroomt komen te knellen en daardoor minder goed de lucht kunnen transporteren. Dit kan op den duur vervelende gevolgen hebben en zelfs zorgen voor te weinig toestroom van lucht naar bepaalde organen. Al met al wil je dit natuurlijk voorkomen en ervoor zorgen dat het niet gaat gebeuren.

Buteyko leert je correct adem te halen

Op een juiste manier adem halen kan dus een kunst zijn. Het is dan ook niet makkelijk om de gewoonte in een keer af te leren. Je dient de nieuwe manier van ademhalen meerdere keren te oefenen voordat dit daadwerkelijk succes gaat hebben en zorgt voor verbetering in je ademhaling. Het wordt daarom aangeraden om gebruik te maken van speciale cursussen die in het teken staan van ademhalen. Tijdens deze cursussen leer je op een betere manier adem te halen. Buteyko methode wordt hier ook vaak toegepast en deze methode van ademhalen heeft bewezen effectiviteit. 

https://buteyko-limburg.nl/