ABNY
Image default
Woningen

Waar moet je aan denken bij de aanschaf van een zitzak?

De zitzak is inmiddels al decennialang te verkrijgen in Nederland. De zitzak is een stuk zitmeubilair dat totaal anders zit dan de traditionele stoel en bank. Het is dan ook niet zo gek dat de zitzak mateloos populair is! Indien men voor de juiste zitzak kiest, kan dit een toevoeging zijn op ieder interieur. Het is hierin wel ontzettend belangrijk om de juiste zitzak aan te schaffen. Om je wat te helpen in het keuzeproces geven we je in deze blog enkele tips rondom het aanschaffen van een zitzak.

Kleur

De kleur van de zitzak is enorm bepalend voor de uitstraling van de zitzak. Als je op zoek bent naar een zitzak voor in de woonkamer, dan is de kleur belangrijker dan wanneer het een zitzak is voor op de kamer van je kind. Een zitzak in de woonkamer dient te passen binnen de rest van het interieur en de kleur is hierop van grote invloed. Wanneer de woonkamer gevuld is met relatief neutrale kleuren dan kun je het beste kiezen voor een zitzak met een neutrale kleur. Voor de zitzak kind geldt dit deels ook, maar in veel mindere mate! Laat je kind dan ook vooral de kleur van de zitzak bepalen als deze voor het kind bedoeld is. Doordat de zitzakken in alle denkbare kleuren verkrijgbaar zijn zal je kind altijd een zitzak in zijn of haar favoriete kleur kunnen vinden.

Materiaal

Het materiaal van de zitzak is bepalend voor het zitcomfort dat in de zitzak wordt ervaren. Ook is het materiaal van invloed op de uitstraling van de zitzak. Als je bijvoorbeeld kiest voor een zitzak van ribstof, dan zal deze zachter aanvoelen en een meer chique uitstraling hebben dan een traditionele zitzak. Het materiaal van de zitzak is gelukkig niet van grote invloed op de kwaliteit van de zitzak. Zitzakken hebben een enorm lange levensduur die ook nog eens gemakkelijk verlengd kan worden. Als de zitzak door de jaren heen wat vulling is verloren, kun je deze gemakkelijk weer aanvullen met zitzak vulling. Na het vullen zal de zitzak weer als nieuw voelen!