ABNY
Vervoer en transport

Hoe zorg ik goed voor de inhoud van mijn aanhangwagen?

Je hebt vast wel een keer een aanhanger nodig gehad of je gaat deze in de toekomst misschien gebruiken. Een aanhanger is natuurlijk handig om spullen of andere dingen mee te vervoeren. Maar ja je gebruikt het niet elke dag misschien wel maar een enkele keer. Waar moet je nou aan denken.

Voldoe je aan deze regels?

Naast het beschermen van je spullen zijn er regels waar je aan moet voldoen voor het rijden met een aanhanger. Voor kleinere aanhangers voldoet rijbewijs B (maximaal 750Kg) maar voor grotere aanhangers heb je toch rijbewijs BE (maximaal 3500kg) nodig. Verder heb je een extra nummerplaat nodig om op de aanhanger te doen. De nummerplaat van je auto moet goed zichtbaar zijn. Veel mensen weten dat deze regels er zijn maar er zijn ook andere punten waar je op moet letten.

Aanhangernet

Naast deze regels zijn er aanhanger onderdelen beschikbaar waar niemand over nadenkt maar die wel degelijk van belang kunnen zijn. Je hebt bijvoorbeeld je auto met aanhanger voor de deur staan en je hebt de spullen er in gedaan. Nou klaar om te gaan zou je denken, maar ja is het dan veilig. Je ziet een stoel of spiegel losliggen en die kan tijdens het rijden zo maar er vanaf vallen. Een oplossing waar je aan zou kunnen denken is er iets over heen leggen en dat dan vast maken. Er zijn hier speciale oplossingen voor. Een aanhangernet kan een oplossing zijn. Wat is nou een aanhangernet? Het woord zegt het eigenlijk al, het net wordt gebruikt om over een aanhanger aan de bovenzijde te spannen en zo ervoor te zorgen dat de spullen in de aanhanger blijven. Dit net is sinds 2007 ook verplicht als er losse onderdelen worden vervoert.

Waar moet je nou aan denken bij het kopen van een net? De grootte van het net is natuurlijk belangrijk omdat het moet zorgen dat alle onderdelen in de bak blijven. Ook is belangrijk dat het makkelijk is om op de aanhangwagen te spannen. En dan moet je ook nog een juist net hebben voor de spullen die je vervoert.

Welk net heb ik nodig?

Zo zijn er netten voor meubels maar ook netten voor het vervoer van tuinafval. Wat is het verschil tussen deze aanhangernetten? Het verschil zit in de grootte tussen de draden van het net. Zo is het voor het vervoer van tuinafval niet fijn als er veel ruimte tussen de draden zit waar de wind en regen tussen kan komen. Dit net wordt ook wel een fijnmazig aanhangernet genoemd. Dit net dekt de goederen zo af dat er geen kans is om doorheen te komen.

Voor meubels of andere objecten is een grofmazig net voldoende. Dit net span je op de zelfde manier over je aanhangwagen en zorgt er dus ook voor dat je spullen zijn beschermd.

Gerelateerde artikelen

GP portalen vervangen met hulp van een expert

Coronavirus: reizigers die op reis zijn, zijn op drift geraakt terwijl naties uit havens ontslaan

Volg je vliegtuig op vluchtenvolgen.nl!