ABNY
Image default
Dieren

Sterilisatie van hond het beste in Eindhoven

Als u overweegt uw hond te laten steriliseren dan is deze blog misschien iets voor u. Hier leest u over de voordelen van een sterilisatie. Niet alleen voor uw hond zitten er veel voordelen aan vast, maar ook voor u. U wilt natuurlijk vooral voorkomen dat uw hond ziek wordt. Dit vermindert onmiddellijk het risico op baarmoeder- of hormoon gerelateerde ziekten. In dit artikel gaan we verder in op de voordelen van sterilisatie en de relatie tussen sterilisatie en loopsheid.

Sterilisatie van uw hond in Eindhoven

Met een sterilisatie (ook castratie genoemd), wordt ervoor gezorgd dat een vrouwelijke hond niet meer vruchtbaar is en dus ook niet meer zwanger kan worden. Tijdens de ingreep worden de eierstokken volledig verwijderd. Als honden iets ouder zijn wordt er ook wel voor gekozen om de volledige baarmoeder te verwijderen. Dit wordt enkel gedaan wanneer er onregelmatigheden gezien worden, aangezien deze operatie zeer ingrijpend kan zijn en zwaarder is dan een normale sterilisatie. In Eindhoven zit een vakkundige dierenartspraktijk die met veel vakkennis en ervaring een sterilisatie op uw hond in Eindhoven kan uitvoeren.

 

Alle voordelen opgesomd

Waarom honden steriliseren? Wat zijn nu eigenlijk de voordelen?

  • Verminder het risico op baarmoeder- en hormoon gerelateerde ziekten
  • Voorkom baarmoederontsteking
  • Voorkom onbedoelde dekking of (schijn) zwangerschap
  • Verminder het risico op diabetes of diabetes
  • Stopt de loopsheid

Honden worden loops

Als een hond vruchtbaar is, dan wordt dit ook wel loopsheid genoemd. Het gedrag van de hond veranderd dan door hormonale schommelingen, ze hebben dan meer aandacht nodig. Los van de lichamelijke eigenschappen die de loopsheid meebrengt. Met het uitvoeren van een sterilisatie op uw hond in Eindhoven wordt uw hond niet langer loops. Het wordt afgeraden om het teefje voor of tijdens de eerste keer loopsheid te steriliseren. Waarom? Dit zorgt ervoor dat de kans op incontinentie wordt verhoogd. Het is dan wel erg lastig zelf in te schatten wanneer deze eerste keer loopsheid zal zijn. Bij elke hond is dit zeer verschillend. Het beste moment waarop u uw hond kan steriliseren hangt ook nog eens af van het ras, er zijn dus genoeg factoren waar u rekening mee moet houden.

https://web-wings.nl/